De Verwondering

Iedere zondagmorgen ontvangt Annemiek Schrijver in KRO-NCRV De Verwondering een gast die inspireert, ontroert of verontrust in haar boshuisje bij Lage Vuursche.

https://www.kro-ncrv.nl/deverwondering

Enkele "Verwondering" gasten zijn geweest: Vincent Bijlo, Laura Maaskant, Jan Terlouw, Nelleke Noordervliet, Bert Keizer, Jan Brokken, Jeroen van Merwijk, Kaouthar Darmoni, Niña Weijers, Klaas Vos en Adelheid Roosen.

De Verwondering Levensvragen. Als uw Levensvragen in 5 minunten. Iedere woensdag een nieuwe op Facebook.

https://www.facebook.com/ncrvdeverwondering/

 • 2 dagen geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Gisteren las Tieneke van Lindenhuizen psalm 112 voor, uit de bundel '150 psalmen vrij' van Huub Oosterhuis. De hele tekst en de uitzending vindt u op onze website:
  https://www.kro-ncrv...van-lindenhuizen
  2 dagen geleden 2
  Wat een prachtige vrouw en Annemiek maakt er weer een prachtige uitzending van. Een mooi en inspirerend begin van de zondagmorgen.
  2 dagen geleden 2
  Prachtig en inspirerend gesprek! Wat mooi om je zo een beetje te mogen leren kennen, Tieneke 🙏
  2 dagen geleden 2
  Beide vrouwen bedank ik hiervoor.
  2 dagen geleden 1
  Weer opnieuw geraakt door deze prachtige uitzending!
  2 dagen geleden 1
  Wat een prachtige uitzending. Heel fijn dat ik het nog even heb kunnen mee beleven op de FaceBook pagina.
  Dank je wel Annemiek
  2 dagen geleden 1
  Wat een prachtig gesprek met daarin doorleefde en ervaren 'in'-'zich'-ten die diep van binnen in het hart💗 een thuis vinden en daar hun schone werk doen, veel dank🙏🏾daarvoor.
  1 dag geleden 1
  Prachtige vrouw dit komt echt binnen dit gesprek,zo voelbaar en ook inspirerend.❤️
  2 dagen geleden 1
  Mooie uitzending, inspirerend en kwetsbaar🍀
  2 dagen geleden 1
  Het was weer een prachtige uitzending!
  1 dag geleden 1
  Annemiek wat weet jij toch steeds weer de diepte te raken. Zo ook bij deze inspirerende vrouw
 • 3 dagen geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Ze groeide op in een socialistisch gezin waar God geen deel uitmaakte van de opvoeding. Toch was er iets dat haar trok om Hem op te zoeken.
  De uitzending met Tieneke van Lindenhuizen ziet u hier terug:
  3 dagen geleden 2
  wéér een prachtig begin van mijn zondag Dank voor jullie uitzendingen!
  3 dagen geleden 1
  Weer een mooie uitzending maar volgens mij een herhaling? Ik had het gevoel hem al gezien te hebben, wat een geweldige tekst! Mooi mens!
  2 dagen geleden NCRV De Verwondering 1
  Het is inderdaad een herhaling, Inge!
  16 uur geleden
  NCRV De Verwondering blij met de herhaling ;-) want ik had deze uitzending nog niet gezien
  3 dagen geleden 1
  Wat een prachtige 'rust' straalt deze vrouw uit, ook in haar woorden. Mooi mens!
  2 dagen geleden 1
  Had het al keertje gezien maar ook voor de tweede keer weer ontroerend. Dappere wijze vrouw. Genoten. Goed begin van de zondag blijft het en nog steeds verwondering
  3 dagen geleden 1
  Bijzondere vrouw die de mens op een rustige manier wel veel heeft te vertellen over de bron van ons leven
  3 dagen geleden
  Weer een mooie uitzending. Wat prachtig is psalm 112 van Huub Oosterhuis ....
  3 dagen geleden
  Was een herhaling, maar geen enkel probleem mee. Wat een geweldige vrouw, ze verwoordt alles zo bijzonder!
  2 dagen geleden
  Frank, zie hier Tieneke. Ik vond haar geweldig, vorige week, bij het afscheid van jullie vader!
  2 dagen geleden 1
  Ik ook! En nog veel meer mensen!
  3 dagen geleden
  Erg mooi en psalm 112 door Huub Oosterhuis adembenemend! 💛
  3 dagen geleden
  precies ja !
  2 dagen geleden
  Dr. Tineke: je blijft inspireren ook buiten je overwe gingen en ook in een herhaling. Nu extra met fraaie ondertiteling, die was er de eerste keer niet bij.
  Tip voor de resactie: tekst ( psalm 112) ook als ondertiteling plaatsen. Nu is dit in een klein lettertype en dat is lastig voor oudere kijkers met gehoorbeperking.
 • 5 dagen geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  'Ik kan buiten de kerk meer van betekenis zijn dan er binnen.' Dominee Tieneke van Lindenhuizen ziet u zondag om 08:25 uur op NPO 2.
  3 dagen geleden 1
  Ik ben niet gelovig...maar wat een ongelooflijk lieve mooie vrouw!
  2 dagen geleden
  wie is god voor jou.......ten diepste gelukkig kunnen zijn met wat zich ook maar aandient zonder daarin vast te haken.....een soort voorjaarsbriesje dat je vuur aanwakkert....en elk woord overbodig maakt.....
  3 dagen geleden
  Wat was dit weer een mooi gesprek en annelies wat doe je dit toch mooi, zo'n gesprek leiden. Zo'n vrouw met zoveel rijkdom die zielen voedt. Ik heb er geen woorden voor maar ik voel het heel diep. Veel liefs toegewenst.
  3 dagen geleden
  Volgens mij zegt en doet ze dat ook: naar binnen voeden om naar buiten te bewegen.
  4 dagen geleden
  Je kan toch beide doen?
  1 dag geleden
  Ik ervaar het heel sterk . Katholiek gevoel is meer buitenkant, nu bij de CGKV binnenkant . Praten over jouw verbinding met God. ❤️🙏❤️
 • 6 dagen geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Wie is God? Samen met Gerbert van Loenen buigt Annemiek zich over deze levensvraag. 'Ik weet niet wie God is, alleen dat je Hem kunt zoeken.' Wie is God volgens u? Laat het ons weten in de reacties en deel deze video!
  6 dagen geleden 5
  Waarom steeds proberen te bewijzen of God bestaat! Mijn tweede kleinzoon vroeg mij eens toen hij 13 jaar was. Oma bestaat God eigenlijk wel? Ik geloof er niet zo in. Cedric antwoorde ik hem. Je hoeft je er niet zo'n zorgen over te maken. Hij is er gewoon! Oh zei hij: Dank U wel! Ik ben blij dat het niet zo ingewikkeld is!
  6 dagen geleden 5
  Niemand weet hoe G'd eruit ziet. Ik zelf ervaar G'd als een krachtige Entiteit/Energie dat constant in verbinding staat met Alles wat leeft. Als ik om mij heen kijk, zie ik het Leven, want G'd IS het Leven. Alles : de natuur, de dieren en mensen zijn scheppingen. Wanneer ik mezelf zie in de spiegel, zie ik G'd. In Alles wat ik doe, komt rechtstreeks uit het Hart. Daar waar ook het Koninkrijk G'ds zich schuilt.
  6 dagen geleden 5
  Na een lange zoektocht naar Hem heb ik voor mijzelf Hem op een rationele manier kunnen beschouwen, maar wat was ik blij toen ik daarna mocht ondervinden dat er ook de mystieke Aanwezigheid is.
  5 dagen geleden
  Voor wat betreft het mystieke schreef ik ooit het volgende reisverslag, genaamd: Quia Absurdum In het jaar Onzes Heren 2012 ging ik op pelgrimage naar het Heilige Land. We streken met ons reisgezelschap neer in Tel Aviv, maar de eerste gelegenheid om deze stad te gaan bekijken nam ik solo de kans waar om direct naar de oude wijk Jaffa te lopen, om daar alsnog officieel voet aan wal te zetten, zoals gebeurde in de oude tijden. Bovendien, de meeste mensen in het gezelschap waren uit op cultuur en ander vertier (van beide ben ik ook niet vies), en hadden niet per se een religieus programma in hun hoofd. Niet dat ze er echt aan zouden kunnen ontsnappen, zo zou blijken.
  En aldus trokken wij door het land via Romeinse ruïnes, ommuurde steden, naar Nazareth, de Berg der Zaligsprekingen, de Golan Hoogte, het Meer van Galilea, Bethlehem, Jericho, Massada, etc., en Jeruzalem. Te Jeruzalem aangekomen hadden we onze enige echt bewolkte dag. De rest van de vakantie was het zonnig geweest en zou het zonnig blijven. Bewolkt dus, maar droog. Voor het diner wilde ik nog, daar we slechts ruim anderhalve dag in Jeruzalem hadden, de Olijfberg op. Naar de Hof van Getsemane, de kerk die erbij hoort en naar nog een kerk bovenop de heuvel. Die laatste zou ik niet bereiken.
  Ik vroeg een reisgenoot mee met wie ik op goede voet stond en waarvan ik wist dat hij het niet erg vond om bij tijd en wijle stevig door te wandelen. Hij echter kwam in gesprek met nog enige anderen en zo bestond ons gezelschap ineens uit een persoon of vijf. Waarvan ongeveer de helft al na enige tijd begon te klagen dat “het toch geen wandelwedstrijd was”.
  Ik echter had mijn doelen op de heuvel voor ogen en bleef behoorlijk doorlopen.
  Na de Hof van Olijven en de kerk ernaast (gebouwd rondom de rots waarop Christus bloed had gezweet) te hebben bekeken, liepen we in gestage pas verder naar boven. Totdat het geklaag weer begon, vlak naast het enorme Joodse kerkhof waar men de dag des oordeels ligt af te wachten, hopend als eerste aan de beurt te zijn. Ok. Tussenstop. Is hier wat in de buurt te zien dan?
  Er bleek een kerkje te staan, genaamd “Dominus Flevit”, oftewel “De Heer weende”. Omdat op die plek, de stad naderende, Christus zou hebben gehuild ziende de schoonheid van de tweede tempel en voorspellende de vernietiging ervan en de erop volgende diaspora. We bezochten het kerkje, “gevormd als een traan”, en bij buitenkomst vielen er een minuut of drie enige druppels uit de hemel. Vervolgens was het weer droog tot het eind van onze rondreis.
  We liepen nog verder naar boven naar de kerk die ik ook nog meende te moeten zien, terwijl het voorgaande nog maar half tot mij was doorgedrongen (al had ik wel de tegenwoordigheid van geest om een foto te maken van een beregend vuilnisbakdeksel bij het kerkje…Zalig zij die niet zien en toch…). We liepen ons vast in de straatjes en steegjes boven, konden de bewuste kerk niet vinden, en mensen in de groep werden vermoeider waardoor we de terugweg aanvaarden. En ikzelf had het hoogste punt immers al lager bereikt. Geheel onverwacht. Er in eerste instantie met tegenzin door anderen heen gesleept. Afdalend (hoewel, daalde ik nog wel af?), liepen we vlakbij de oude stadsmuur (sic) nog langs een weiland met erop een ezel die ons aankeek, het was dan wel geen muisgrijze, maar het maakte het gebeurde voor mij wel compleet door een licht ironische knipoog die ervoor zorgde dat ik erna niet helemaal ben blijven zweven.
  6 dagen geleden 3
  Op het diepste en zwartste punt in mijn leven, gevuld met zelfverwijt over compensatiegedrag uit een misbruik verleden riep in vertwijfeld “het hogere” aan en daalde een deken van barmhartigheid over mij heen en kreeg ik mijn verlossend antwoord. Het hogere zal iets anders voor ieder mens zijn, maar voor mij was het toen absoluut Genade.
  6 dagen geleden 1
  Wat mooi dat je dat zo kon ervaren❤
  5 dagen geleden 1
  Herkenbaar ook. Ik dacht eind 2008 dood te gaan. Ik was nog nooit zooooo bang geweest. Dus ik stuurde een wanhoopskreet richting het Universum en smeekte mijn angst weg te nemen en mij een tweede kans te geven. Ik werd overvallen door een gevoel van warmte, ik werd duizelig, zag sterren en het werd zwart voor m'n ogen. Werd de volgende morgen wakker met een gevoel alsof ik aan het zweven was. Tot de dag van vandaag heb ik nog steeds geen flauw idee wat mij toen over kwam. Ik ben Alleen maar dankbaar. Elke dag weer. Een Zegen. <3
  6 dagen geleden 1
  Dat was het ook Lia Jansen. Extatisch en verlossend.
  6 dagen geleden 2
  voor de derde keer ga ik weer op zoek naar god na 4operaties ,een hartinfarct .belazerd door een zaken man ,een uitvinding ,burnout .relatie breuk was er niets meer over behalve het licht en een paar mensen die ik nog wel vertrouwde, jullie programma,s helpen hierbij enorm , dank daar voor, !!!!!! groets Ronald,
  5 dagen geleden
  Geloof in je zelf doe ik ook
  5 dagen geleden
  Eerst zien dan geloofen er is iets maar wat
  6 dagen geleden 2
  Heb Gerbert gehoord. Ikzelf ben Pantheist, dwz ik noem het al God, dus mijn God bestaat en is waarneembaaar (het Universum).
  6 dagen geleden 2
  God is in mijn ervaring de inspiratie of levensadem waaruit wij putten, energie, liefde, moed en kracht....licht....!!
  6 dagen geleden 1
  Voor mij is God de vooruitgang! Zoals vluchtelingen hier komen voor een beter toekomst; het streven naar VREDE.
  6 dagen geleden 1
  Nou hier ben ik weer zeer veel wijzer van geworden.
  6 dagen geleden NCRV De Verwondering 1
  Hoi Ineke, jammer dat je dat zo ervaart! Het is een persoonlijk gesprek dat we laten zien. Het kan natuurlijk zo zijn dat je daar niet iets concreets uit kan halen.
  6 dagen geleden NCRV De Verwondering
  Ineke Tulp vertel jij het dan eens.
  6 dagen geleden
  Sorry ,tja niet begrepen NCRV....het was natuurlijk sarcastisch bedoeld (dat was wel duidelijk) Er werd namelijk niets verteld .
  6 dagen geleden
  NCRV De VerwonderingHa ha ,ja de bal terug kaatsen .....Ik zat niet in dat intervieuw ,het is aan jullie om iets uit te dragen en dat was hier niet aan de orde.
  6 dagen geleden 1
  Er zit iets aanmatigends in het gebruik van de naam, volgens mij ook de reden waarom in sommige tradities de naam niet wordt genoemd.Verder vinden we onszelf kennelijk zo bijzonder dat we menen een persoonlijke relatie met 'hem' te kunnen hebben.
  6 dagen geleden
  Maar misschien wil Hij die persoonlijke relatie ook wel...
  Spreuken 23 vers 26: ’Mijn zoon/dochter, geef Mij uw hart’
  6 dagen geleden
  Hebben we ook : spiritual ;-)
 • 1 week geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Met haar pas verschenen boek 'Ongelofelijk' wil journalist Yvonne Zonderop dat religie weer serieus genomen wordt door de samenleving. Hoe denkt u hierover? Bekijk de uitzending terug: https://www.kro-ncrv.../yvonne-zonderop
  1 week geleden 4
  Juist nu is het belangrijk om dicht bij je geloof te blijven ..temeer als het altijd in je leven aanwezig is geweest.Het laat je inzien dat je er niet alleen voor staat en dat het leven niet zo hard hoef te zijn .te veel word er belang gehecht aan lege en lose zaken .Meer en meer aan inhoudsloos en vooral snelle contacten .je naaste lief hebben alsjezelf word byzonder gevonden .en wat gij niet wilt dat u geschied .is tegenwoordig ook als wereldvreemd of naïef gezien .Terwijl je daar nou juist een prettigere wereld mee schept.
  1 week geleden 2
  Ook dat thema waar jij vandaag iets over deelde, René van Doremalen
  1 week geleden 2
  Het geloof kan je steun geven in moeilijke tijden,bij ziekte, verdriet en zorgen.en vooal nu in deze rare wereld .
  6 dagen geleden 1
  Ja dat verraad ... ben ook sinds een korte tijd erachter dat dit zo was en altijd zo zal blijven met dank voor je verhaal! Inspirerend en herkenbaar!
  1 week geleden 1
  Dank je wel voor deze tip op fb past helemaal waar ik zelf sta op dit moment... en ja.........mooi verhaal met weer goede vragen !!!!
  3 dagen geleden
  Mooie zuivere gedachten ❤️
 • 1 week geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Morgen starten we met het nieuwe programma Met hart en ziel: verhalen van geloof, hoop en liefde uit de Protestantse Kerk in Nederland. In de eerste aflevering ontmoeten we Mariska van Beusichem, stadspastor in #Zwolle. Morgen om 16.10 uur op NPO 2. Like de pagina voor meer informatie.
  1 week geleden 1
  klasse uitzending... dit gaat de goede kant op kerk en religie toegankelijk maken voor iedereen, dan kan er een mooie omslag komen
  1 week geleden 1
  Jammer dat deze geweldige programma's altijd overdag zijn!
  In de avonduren zou je meer mensen bereiken
  1 week geleden NCRV De Verwondering 1
  Mee eens Erwin! Gelukkig kun je deze programma’s ook terugkijken...
  1 week geleden
  Ik heb mijn vrijheid gevonden op Blueberry Hill.
 • 1 week geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Gisteren was Netty de Jong-Dorland te gast in De Verwondering. Ze las voor uit Hebreeën 11:1 uit de Naardense Bijbel. Wat vond u van de uitzending?
  1 week geleden 8
  Mooie,verdiepende en zeer oprechte vrouw en dominee.Heeft me geraakt.En bovenal het zegenen wat ze doet,als kerk in de avond open is voor iedereen.Wat een prachtig voorbeeld van kerk zijn.In de tijd van leegloop.Zij doet wie ze Is.Ik ben die ik ben.Ik zal er zijn.Een mooier praktijk voorbeeld van de woorden van Jezus kan niet.Hoopvol.
  1 week geleden 3
  Een ontroerende uitzending die ik tweemaal achter elkaar moest zien. Het raakte me diep. X
  1 week geleden 2
  Prachtige, inspirerende uitzending. Het heeft mij geraakt. Mooi. Hoop. Zegen.
  1 week geleden 2
  Mooi om te geloven in de werkelijkheid van hoop. Ik zou er nog vertrouwen aan toevoegen.
  1 week geleden 2
  Heb later terug gekeken was ontroerend door haar verhaal de mens wikt God beschikt
  1 week geleden 2
  Haar diepe geloof en vertrouwen maken me stil; haar open armen in haar kerk maken me stil; haar tekst zo van haar, maar tegelijk zo universeel en van allen, maakt me stil.
  1 week geleden 1
  Wat ik zo mooi vond, de "avondopening" voor Iedereen ( hoe belangrijk open te staan voor Iedereen). En dat je niets Moet. In deze tijd, een waardevol gebaar, denk ik! (Zou mooi zijn als we dat hier in onze hervormde kerk in Warffum ook zouden hebben zon "avondopening"!)
  1 week geleden 1
  Net gekeken. Ik,ga graag naar de Dom,middaggebed, als het kan elke 2 weken. Soms naar de dienst, woon niet in Utrecht(helaas), maar Ik Wil nu vaker gaan. En naar de lichtjesavond! Deze uitzending was voor mij als de engel.
  1 week geleden 1
  Ik herkende haar zoektocht en heb er het mijne uitgepikt. Mooi verdiepend gesprek dat Annemiek op een zeer emphatische vakkundige manier leidt
  1 week geleden 1
  Een prachtige uitzending en zo mooi om naar die vrouw te luisteren.
 • 1 week geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Ze is de moeder van de imposante #Domkerk in Utrecht. Heel onhandig als je dan je geloof verliest. Het overkwam ds. Netty de Jong-Dorland. Hoe vond ze God weer terug? Klik op haar foto om de uitzending van vanochtend te zien:
  1 week geleden 6
  Prachtig en herkenbaar. Door God kwijt te raken ontstaat de ruimte voor wat je werkelijk bezielt. Zo heb ik het ervaren. Mooi ook zoals ze in de Domkerk werkt. Er zouden veel meer van zulke plekken moeten zijn waar je ook buiten de zondagen terecht kunt en niet alleen in kerkdiensten.
  1 week geleden 6
  Met liefde gekeken naar deze verwondering. Het mooiste cadeau vond ik de ervaring van de afwezigheid van God. Zo groeien we naar een nieuwe dimensie. Iets wat wij nog niet met woorden kunnen bevatten. We leven in een overgang van het Godsbeleven. Voor mij is het dat wij allen deel zijn van het Goddelijke. Dank je wel Netty voor je verhaal
  1 week geleden 2
  Beste Netty, dank je wel voor je openheid. Als ik goed heb geluisterd en begrepen heeft de Moeder van God je weer ontvankelijk helpen maken voor God. Logisch eigenlijk. Maar waarom wordt deze spirituele/hemelse logica niet veel meer beleden in het Christendom? Die tekortkoming vertaalt zich naar mijn idee naar de masculiene preoccupatie in kerkelijke, maar ook maatschappelijke instituties. Het zorgen voor en ontvankelijk maken zou stelselmatig vooraf moeten gaan aan het creerende. Anders walst het creerende over het ontvangende heen en valt in onvruchtbare aarde. Of heb ik het mis?
  Alle goeds, Marc
  1 week geleden 1
  Steeds weer word ik geraakt door de gesprekken en is er erg veel om over na te denken.
  1 week geleden 1
  Een inkijkje in het twijfelende geloof maar wel doorgaan. Heel herkenbaar voor mijn. 2 weken geleden voor het eerst op zaterdagavond de Light avond meegemaakt. Devotie en verwondering al die mensen die komen en gaan. Ik was diep onder de indruk. Mooi gesprek vandaag
  1 week geleden 1
  "geloof viert de werkelijkheid van wat wordt gehoopt" Mag ik het zo zeggen: je hoopt de vrede die werkelijkheid is geworden en deze vrede vieren we om levendig voor deze vrede te blijven werken (PAX) 🌈☮️🌈
  1 week geleden
  Wat een prachtige uitzending.....
  Ze stelde zich zo kwetsbaar op
  Het was weer een uitzending met een "randje"
  Mijn dank
  1 week geleden
  Kwetsbaar Bedoelt u, neem ik aan?
  1 week geleden
  Idd...
  1 week geleden
  Wat een geweldig gesprek. Ontroerend, bemoedigend, inspirerend, troostend! Wat een zegen om zo kerk te kunnen, mogen en willen zijn. Ik werd echt stil van verwondering. Met dank aan Annemiek en Netty Dorland.
  1 week geleden
  Prachtige uitzending.
  Veel herkenbaar wat de afwezigheid van God aan betreft. Netty Dorland, u heeft deze naam niet voor niets meegekregen.
  U was voorbestemd om de dorheid te voelen van Gods afwezigheid. Ik studeer zelf ook theologie via een cursus bij Laudius en heb me al jaren in deze wetenschap verdiept, maar dan is het ook goed als je via deze lessen en de verhalen van het OT ziet, dat Abraham, Mozes, ook momenten hadden van dorheid en God zochten.
  Dit moeten we doormaken om een hoopvol mens voor een Ander te kunnen worden en dat bent u duidelijk, door uw werk in de kerk en op straat. Levinas en Jonathan Sacks schrijven hier geweldig over. Klinkt misschien zeer vreemd dat ik dit schrijf, maar ik ken maar al te goed de afwezigheid van God en dat dorre gevoel in mij en dat heeft meer dan 20 jaar geduurd.
  In geen enkele kerk kwam dit tot stand, totdat ik niet meer ging en alleen thuis de binding met God weer terugkreeg.
  Het is dan alsof het kleine vonkje dat nog in mij was weer een vlam ging worden en de geest van God weer in mij terug kwam. Zoals u Netty, zoek ik ook veel achter de teksten van het OT, maar ook in de teksten van het oratorium,die heel vaak de juiste antwoorden geven, waar je naar zocht.
  Ik met musica, dirigente organiste en zangeres en heb 40 jaar in het vak gezeten, vandaar dat ik veel met teksten bezig ben. Daarbij heb ik een aangeboren scoliose in mijn rug en altijd pijn en dat al 61 jaar, maar toch zie ik de lijdende Christus niet als lijden, maar een overgang tot weer betere tijden en telkens word ik na een heftige pijnaanvallen weer een ander mens.
  Zo laat ik veel aan God over, en stel geen vragen meer als ik weer plat op bed lig, ook niet als er beslissingen genomen moeten worden en je krijgt vanzelf via je intuïtie de juiste ingeving. U steunde mij enorm met uw verhaal en zou daarover eens graag met u over willen spreken, al is het via de mail of Facebook. Hartelijke dank hiervoor! Marianneke Beurskens
  6 dagen geleden
  Ik vind het een mooie uitzending en het voedde mij geestelijke Dank u Here Jezus Amen
 • 1 week geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Wat moet je doen als je predikant bent en het voelt alsof God er niet meer is? Dit overkwam Netty de Jong-Dorland. Ze was met haar man in Rome toen voor haar gevoel plotseling 'de hemel openging'. Zondag om 08:25 uur op NPO 2.
  1 week geleden 1
  Ontroerend!
  1 week geleden 1
  Oh prachtig... ik kan niet wachten op de uitzending...
  1 week geleden 1
  Mooi, bemoedigend en zegenrijk. En dan moet de dienst in mijn eigen gemeente nog beginnen...
  1 week geleden 1
  Had ik ook dat gevoel jaren geleden nu sinds kort heb ik dat gevoel weer ja het is er weer
  1 week geleden 1
  God komt en hij gaat.
  1 week geleden 1
  God is ook voor mij weggeweest maar ik erken hem nu terug, heb lang nagedacht, kan hem aanwijzen, zien werken en scheppen, had daarbij een minder abstract godsbeeld nodig, kan dat bij navraag verduidelijken.
  1 week geleden 1
  Een indrukwekkend verhaal door een bijzondere vrouw. Het raakte mij in mijn hart ❤
  1 week geleden 1
  Bedankt.
  1 week geleden
  Mijn GOD waar zijn deze mensen mee bezig? ZODRA JE BENT BEKEERD TO JEZUS JOH 1-12:15- BEN JE EEN KIND VAN GOD GEWORDEN- GOD ZAL JE NOOI MEER ALLEEN LATEN--MAAAAAR JIJJJ KAN HEM WEL VERLATEN EN WEER NAAR DE WERELD -- IK HOOPP DAT DAT DIE Z.G. FAKE PRIESTER EN HAAR BIJBEL WEER GAAN LEZEN EN VERGIFFENIS VRAAGT AAN GOD VAN AL WAT ZE HEEFT GEZEGD
  1 week geleden NCRV De Verwondering 1
  De hele uitzending bekeken, Frank Adamus?
  1 week geleden
  IK HEB DE HELE UITZENDING GEZIEN OP TV--ZODRA EEN PRIESTER OF WIE DAN OOK ZEGT- JE HOEFT NIET BEKEERD TE WORDEN IS AL VERKEERD. GOD BEKEERD NIEMAND- DE MENS MOET ZICH BEKEREN TOT GOD JOH 1-12 DAT IS BEKEREN JE LEVEN GEVEN AAN JEZUS EN WORD GODS KIND- DE MENS BEZOEK EEN KERKGEMEENSCHAP OM TE BEKEREN-- NIET OM BEKEERD TE WORDEN. THANKS
  1 week geleden
  Ik zie een vrouwelijke predikante met een katholiek boordje is zij van de oude katholieke kerk?
  1 week geleden NCRV De Verwondering
  Ze is protestant.
  1 week geleden 6
  Ik bedoel daar niets kwaad mee, maar omdat ik al dacht dat ze protestants is, i.v.m. De uitleg dat ze predikante is, is dat boordje wat vreemd.
  De kleding van predikanten bestaat tijdens een dienst uit een zwarte toga met witte bef.
  Ze mag gerust van mij op deze wijze, met een boordje en in het zwart door het leven gaan.
  Ik dacht dat deze wijze van kleden alleen voorbestemd was voor katholieken priesters.
  Geen probleem...
  1 week geleden 3
  Waarom nu weer de vraag waar zij van is. Van Christus en ze is christen...... Lijkt me zo mooi om alle hokjes en vakjes af te schaffen.
  1 week geleden
  Protestanten mogen zich katholiek weten. Veel predikanten dragen in plaats van zwarte toga met bef daarom een wit gebedskleed met stola.
  1 week geleden
  Henk van Ginkel helemaal met je eens
  1 week geleden
  Een indrukwekkend verhaal door een bijzondere vrouw. Het raakte mij in mijn hart ❤
 • 1 week geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Netty de Jong-Dorland, predikant van de Citypastoraat Domkerk Utrecht, is zondag te gast in De Verwondering. Ze vertelt onder andere over Night of Light in de Dom, waarbij eens in de drie weken de kerk haar deuren openstelt op zaterdagavond. En dan kom je onverwacht publiek tegen...
  1 week geleden Levensverhaal schrijven in Spanje I 100 jaar na vandaag 1
  Spirituele pekken doen zeker iets, ze verstillen en doen ons verwonderen. Mooi. Dank voor het delen.
 • 1 week geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Tijd voor een nieuwe levensvraag: moeten we gezondheid nastreven of genieten? 'Je kunt ook gezond omgaan met ziekte,' vindt Marinus van den Berg. Wat is uw antwoord op deze levensvraag?
  1 week geleden 4
  Ik ben twee keer ernstig ziek geweest. Heb toen ontdekt dat ziek zijn me ook veel goeds heeft gebracht in de vorm van liefde van mijn dierbaren en diepgaande gesprekken met allerlei mensen. Ook ben ik me toen gaan realiseren hoe kwetsbaar een mensenleven is en dat het zaak is zoveel mogelijk te genieten. Ben er zeker een ander mens door geworden.
  1 week geleden 3
  Met Marines van de Berg heb een keer een interview gehad,toen nog bij de Lokale omroep Hellenddorn hij is heel meeleven voor de zieke medemens en ook heel gelovige man,
  1 week geleden 2
  Boeiend geluisterd,het is waar wat hij zegt,ik kan mij er goed in vinden! Hij heeft in mijn omgeving gewerkt,een man met een missie ! Komt oorspronkelijk uit Salland.
  1 week geleden 1
  gezond-zijn is heerlijk, maar behoort uiteindelijk toch tot de 'omstandigheden'. Niet tot de kern. Ik vind daarnaast 'genieten' een moeilijk woord. Daar hoort zo'n plaatje bij van "alle omstandigheden zijn optimaal". En dan, ja dan kan er genoten worden. Er moet een stabielere, diepere wijze van leven mogelijk zijn. Zodat het leven niet stopt, wanneer je ziek wordt.
  1 week geleden 1
  Gezond leven is altijd goed maar het garandeert niet dat je gezond bent of blijft. Dus het vermogen hebben om te genieten ook als je niet gezond bent is erg belangrijk, vind ik. Vooral ook genieten van de kleine dingen. Dat geldt voor iedereen.
  1 week geleden 1
  Ben nu 70, in goede gezondheid wonend in een Woonzorgcentrum, als dat zo blijft blijf ik ook best gelukkig.
  1 week geleden
  You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. (Woody Allen)
  1 week geleden
  Wat een mooi Onderonsje noem ik het maar, het is net of ik aanschoof zo'n nabijheid. Dat was ook even aandacht voor mijn ziel. Dankjewel 🌷🌷
  1 week geleden
  Gezondheid is een groot goed , ben je gezond geniet er van , als je net als ik iets onder de leden heb , blijf in balans om door de ziekte heen te gaan , het geeft je vast kracht,
  1 week geleden
  DANK U HERE IN JESUS AMEN ONE MORE DAY THANK U DANK U
 • 1 week geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  We kennen hem van zijn mishandelde gezicht. Nu, vijf jaar later, toont hij ons zijn religieuze bewogenheid. Wilfred de Bruijn, vanmiddag om 13.55 uur op NPO 2.
  1 week geleden 5
  Dank je Annemiek en alle anderen achter de schermen voor deze mooie aflevering van De Verwondering. Was ontroerd door de zegen, die door Wilfred werd voorgelezen en aan ons werd meegegeven.
  1 week geleden 4
  Was een prachtige uitzending.
  Een mooi en innemend mens.
  1 week geleden 3
  Wat een mooi gesprek!
  ‘Waar twee of drie in Mijn Naam bijeen zijn, daar ben Ik in het midden van hen..’
  Zó mooi, de zegenbede/wens! Dankjewel Wilfred en Annemiek! 😇🙏🏼
  1 week geleden 3
  Ik heb dit gesprek net twee keer bekeken. Ik vind het een prachtige uitzending. Een openhartig, inspirerend gesprek tussen twee prachtige open mensen. Jullie hebben me intens geraakt en moed gegeven dapper door te gaan.
  1 week geleden 3
  Aanstekelijke uitzending: gesprek van twee no nonsense mensen die van het leven houden in al zijn facetten.
  1 week geleden 2
  Prachtige uitzending over een mooie man, gepresenteerd door een mooie vrouw.
  1 week geleden 2
  Nogmaals: Mooie uitzending. Met iemand die er echt zelf over heeft nagedacht wat de zijn van het leven is/kan zijn. Inspirerend en herkenbaar.
  1 week geleden 2
  Gelukkig kun je het bijns niet meer zien.U ziet er goed uit.
  1 week geleden 2
  ..... ik heb dit gesprek nét bekeken ..... wát prachtig!!💞
  1 week geleden 1
  Dank voor de prachtige ontroerende programmas die het leven de moeite waard maken.!
 • 2 weken geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  We kennen hem van zijn mishandelde gezicht. Nu, precies 5 jaar later toont hij ons zijn religieuze bewogenheid als hij de hogepriesterlijke zegen voorleest. Klik op de foto van Wilfred de Bruijn om de uitzending van vanochtend terug te zien:
  2 weken geleden 7
  Pas was ik diep geroerd door deze steen die mij toekwam. Zowel door diegene van wie ik hem ontving, als van de tekst die erop bleek te staan.
  Vanochtend weer diep geroerd door de verwondering van Wilfred, en door zijn verhaal over, en het lezen van de zegen.
  Wat een pracht mens is hij.
  En wat gun ik het hem, en vele anderen, om ook ongestoord, genietend hand-in-hand met zijn geliefde, over straat te kunnen slenteren!
  2 weken geleden 4
  Wat een fijne positieve man, heerlijk om naar te luisteren...
  2 weken geleden 4
  Ontroerend met de oud-testamentische priesterlijke zegen uit Numeri 6: 24-26.
  2 weken geleden 1
  Weer een Prachtige uitzending. Wat een Vrolijk en innemend mens is Wilfred. Heerlijk om naar re kijken en luisteren. en dan zijn verwondering! Fantastisch
  2 weken geleden 1
  Wat een heerlijk mens. Ik geniet altijd van zijn programma’s. En toen hij zei dat hij niet met een opdracht leeft, gaf mij dat lucht. Ik laat me nog te vaak onder druk zetten door de demands van onze samenleving. En als ik daar niet naar kan leven voel ik me vertwijfeld. Leven op de golven die mij meenemen vind ik een mooie manier van leven. Dank je Wilfred 😘
  2 weken geleden 1
  U hebt mij zeer ontroerd. Dank u wel voor dit verwonderingsgesprek en de zegen.
  2 weken geleden 1
  Mooie uitzending! Annemiek,ik vond het zo mooi toe je sprak over ontmoetingen waarbij je ten diepste kunt voelen dat je even het Koninkrijk dat in ons allemaal zit kunt aanraken! Dat je het steeds meer leert Kennen! Soms zit dit in korte ontmoetingen maar is Het zo voelbaar. Dan voel je Ananda goddelijke vreugde! Wens ieder een mooie ZONdag🕊
  2 weken geleden 1
  Mooie ontmoeting met Wilfred de Bruijn. De geciteerde zegenbede is echter geen wens, maar een belofte aan de mens die in vertrouwen op weg gaat.
  2 weken geleden 1
  Ik moet de uitzending nog zien, maar op voorhand verheug ik me. Zijn voorkomen en stem maken me blij.
  2 weken geleden 1
  Heb zopas de uitzending bekeken. Ontroerend en inspirerend gesprek. Mooi die oude vertrouwde zegenbede. Hoewel de Ierse zegenbede mij ook altijd ontroert. Dank voor de mooie uitzending.
 • 2 weken geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Help ons met het invullen van een enquête over onze Paasviering van vorige week zaterdag! Ook als u deze (nog) niet heeft gezien, kunt u ons helpen door deze enquête in te vullen. Alvast bedankt!
  2 weken geleden 2
  Ingevuld. Veel succes met jullie programma en het mooie blad De Verwondering.. lees het met veel plezier
  2 weken geleden 1
  ☑️
  2 weken geleden 1
  Ingevuld! Fijn deze enquête!
  2 weken geleden 1
  Ik heb het ingevuld.Ik luister,kijk altijd naar de verwondering.En andere programma's met Annemiek.En andere religieuze uitzendingen.En lees het mooie blad.Nu de verwondering.eerst het vermoeden.
  2 weken geleden 1
  Heb het ingevuld. Geniet van jullie programma's en lees het mooie blad De Verwondering tot de laatste letter.
  2 weken geleden 1
  Heb enquête ingevuld.🙏
  2 weken geleden 1
  Heb die niet gevolgd.
  2 weken geleden NCRV De Verwondering 1
  Geen probleem, ook als je alleen naar De Verwondering kijkt, kun je de enquête invullen Andreas!
  2 weken geleden 1
  Heb de enquette ingevuld, met plezier.
  2 weken geleden 1
  Gedaan!!
  2 weken geleden 1
  Enquête ingevuld , vroeger las ik het blad het vermoeden , was jammer , dat het stopte , de verwondering is nu echt mijn opvolger geworden bedankt hier voor
 • 2 weken geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Hij wordt ook wel de Nederlandse Parijzenaar genoemd: Wilfred de Bruijn ziet u zondagochtend om 08:25 uur op NPO 2.
  2 weken geleden 1
  Zo mooi.... door deze uitzending weer contact met iets wat ik weet maar zo gauw aan voorbij ga........verwondering zit soms in hele kleine, alledaagse ontmoetingen en dingen.
  2 weken geleden
  ja Ans, mee eens
  2 weken geleden
  dit gesprek heeft me zo veel gedaan net in een hele moeilijke tijd dank jullie wel. die woorden welke Wilfred voorlas tot 2x toe moet ik nog zien te vinden. dank jullie wel.
  2 weken geleden
  daar word je toch blij van.
  2 weken geleden
  Weer een ontroerend mooi gesprek Annemiek. Dank je wel. De Here zegene jou!
  2 weken geleden
  Wat een fantastische positieve man. Als je naar Wilfred kijkt en luistert word je toch helemaal blij!
  2 weken geleden
  Prachtige uitzending. Zo'n sympathieke gast 👌👌
  2 weken geleden
  Prachtig gesprek, bijzondere man !
  2 weken geleden
  Kan NPO 2 (nog) niet ontvangen, maar wel al de teneur van de boodschap !
  2 weken geleden
  Ik zit nu naar de herhaling te kijken : want een mooi mens is Wilfred toch.
 • 2 weken geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Zondag is kunsthistoricus, presentator en tv-bekendheid Wilfred de Bruijn te gast in De Verwondering. Hij vertelt onder andere over de verwondering die hij zelf elke dag ervaart in de wereld. Kijk zondag om 08:25 uur op NPO 2.
  2 weken geleden 1
  ik werd zomaar enorm blij van deze uitzending, wat een inspirerende man!
  2 weken geleden 1
  Ontroerd!! Xx
  2 weken geleden 1
  OKan NPO 2 niet pakken, maar heb dit dan toch !
  2 weken geleden NCRV De Verwondering
  Je kunt de afleveringen ook terugkijken op onze site! https://www.kro-ncrv.nl/deverwondering
  2 weken geleden 1
  Met plezier gekeken,wat een mooi mens,
  2 weken geleden 1
  Ik verheug me er alweer op.
  2 weken geleden
  Ik haakte af bij de zin: "toen ik belijdenis ging doen in Leiden..." (Sorry, flauw, meestal vind ik De Verwondering heel mooi en fijn). Prettig weekend!
  2 weken geleden
  Huh????
 • 3 weken geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Het prachtige Iona-lied: Neem mij aan zoals ik ben / Take, O take me as I am. Bekijk de hele Paasviering terug: https://www.kro-ncrv...2018/paasviering
  3 weken geleden 5
  Reeds 2x bekeken ... vraagt nog een rustig uurtje om nogmaals mee te beleven, zo diep raakte mij deze viering en haar schitterende symbolische eenvoud! Dank!
  3 weken geleden 3
  Dat is het beste datvik kan wensen van God en gelijk wie, ook in een gewenst gesprek met annemiek.
  3 weken geleden 2
  Indrukwekkend mooi!
  3 weken geleden 2
  Dit lied treft mij altijd diep van binnen en zong het nu uit volle borst mee. Dank jullie wel!✡
  3 weken geleden 1
  Prachtige viering met mooie symboliek !
  3 weken geleden 1
  Mooie viering, eenvoudig en zeer spiritueel.
  3 weken geleden 1
  Indrukwekkende viering met mooie symbolen.
  3 weken geleden
  Heb het gezien! Heel mooi!
  3 weken geleden 1
  Ik vond het leuk om dit lied welke we regelmatig zingen in ons koor eens in het fries, de taal uit mijn kindertijd te horen.
  3 weken geleden 1
  Het was een prachtige viering op tv!
  3 weken geleden 1
  Een uitzending om vaker te bekijken en te beleven.
  De viering heeft me diep geraakt.
 • 3 weken geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  'Sta op en schitter!' Klik op de foto van filosoof Hein Stufkens om de Paasverwondering terug te kijken:
  3 weken geleden 8
  Dank voor het delen van je inzichten. Op mijn eerste stilteretraite ooit zong een mederetraitant een vers over de reiziger, van Antonio Machado. Onlangs heb ik dit gegeven verwerkt in een schilderij. Reiziger, er is geen weg.
  3 weken geleden 1
  mooi,dank je voor het delen
  3 weken geleden 2
  wat ging er weer een enorme troost en inspiratie uit van de uitzendingen van De Verwondering, zowel gisteren als vandaag. Ik put er heel veel moed uit, dank je wel Annemiek voor je warme persoonlijke en ook durven doorvragen-manier van interviewen. En ook veel dank aan Hein Stufkens: mooi hoe je eerlijk vertelde over je leven, en wat een prachtige gedichten! Carla Baarspul
  3 weken geleden 2
  Een diep vertrouwen, je geborgen te weten vanuit de bron.....
  Prachtig! Dankjewel 💫
  3 weken geleden 1
  Wat een mooie aflevering met mooie diepzinnige teksten Wat een mooi mens. Annemiek wat do je dat toch goed
  3 weken geleden 1
  Wat een mooie ingetogen uitzending weer vol wijsheden , deemoed en kwetsbaarheid.
  Dank jullie. Annemiek wat doe je het toch geweldig
  3 weken geleden 1
  Prachtig gedicht! Ga ik regelmatig lezen en probeer mijn lijfspreuk ervan te maken 🙏
  3 weken geleden
  Wie heeft het geschreven ?
  3 weken geleden
  Catharina Visser
  3 weken geleden 1
  Na de prachtige viering zaterdagavond bij Nijkleaster in Jorwert, waar ik zeer regelmatig kom, op zondagmorgen de indrukwekkende uitzending met Hein Stufkens. Heb beide uitzendingen nu al 2 keer gekeken. Het mooie gedicht 'Sta op en schitter' verwoordt voor mij wat deze Pasen in mijn persoonlijke leven heeft gedaan. Dank daarvoor.
  1 week geleden 1
  Joepie! Ik kom naar jullie retraite in de meivakantie! En dat allemaal door deze mooie uitzending! 😍
  3 weken geleden 1
  Afwachten wat komt,
  Hij is nog niet verstomd.
  In verwachting wat blijft,
  verhaalt hij wat beklijft.
  Eén been vast in de wereld
  de andere vrij om te gaan.
  in andere woorden verteld:
  tijd om op te staan! @GJPvK
  3 weken geleden
  Wie heeft het gedicht geschreven?
  3 weken geleden NCRV De Verwondering
  Catharina Visser.
 • 3 weken geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Vanochtend was Hein Stufkens onze gast in De Verwondering. Hij liet zich inspireren door deze prachtige tekst van Catharina Visser en geeft dit aan ons mee als Paasboodschap: 'Sta op en schitter!'
  3 weken geleden 4
  Dank voor wederom een inspirerend gesprek. Mooi hoe hij in het begin de twee mogelijkheden naast elkaar legt als Annemiek vraagt hoe gaat het met ons: slecht, want de wereld gaat ten onder aan idiote leiders en het milieu en goed, want er zijn prachtige initiatieven van mensen. Dit is namelijk precies waar ik de laatste tijd mee worstel. En welke kant kijk je dan op? De machteloosheid die je dan kunt voelen ten aanzien van alles wat er gebeurt in de wereld en dan toch het vertrouwen te blijven houden dat je met je eigen kleine bijdrage iets kunt betekenen...Dit te doen vanuit de bron, dat maakt je dan sterker. Het gedicht is een prachtige steun daarin, dank je wel!
  3 weken geleden 2
  Alles sterk en prachtig, het gedicht, het gesprek, de man en zijn stem, ergens zo vertrouwd alsof ik jullie dagelijks samen zie in een terugkerend programma! Echt mooi en ik sla het op, kan ik nog eens lekker terugkijken! 💛
  3 weken geleden 1
  Prachtig gesprek. Vandaag voor het gesprek schreef ik in mijn logboek: Het overkomt mij dat ik mij er bewust van ben
  Pasen anders te gaan zien. Niet de gedachten van wat we geleerd hebben in de kerk maar meer het leven van de natuur, dat ieder jaar weer open gaat. Ik voel mij er goed bij. Ik kan het verhaal van het lijden dat christus uitbeeld niet meet horen. En wil ook geen kruis en zien waar hij aanhangt. Eindelijk kan ik dit nu beschrijven. Ik ben een vrijdenker zoals ik altijd geweest ben. Ik heb geen spijt dat het katholiek worden in mijn leven is gekomen. 12 jaar. Maar diep in mij zit toch het vrijdenken van de kerk waarin ik ben gedoopt. De kerk op de Weststraat in Den Helder. En het dicht bij de natuur zijn.
  3 weken geleden 1
  Interessant gesprek met meneer Stufkens. Ik vond wel dat zijn verhaal voornamelijk werd gevormd door de omstandigheden als jeugd en opvoeding. In mijn beleving kan dat nooit het universele ‘waarheidsverhaal’ zijn, los van de vraag of die er überhaupt wel is. Het was voornamelijk interessant te aanschouwen hoe meneer de omstandigheden ging aanschouwen in een groter perspectief. Wederom een mooi begin van de dag.
  3 weken geleden NCRV De Verwondering 10
  De butsen in onze jeugd zijn universeel, daarom zit het in deze uitzending. De Verwondering staat nooit alleen maar stil bij het particuliere verhaal van iemand.
  3 weken geleden
  Dat begrijp ik. Ik bedoelde eigenlijk ook alleen te zeggen dat iemands omstandigheden, in het algemeen, vorm geven aan zijn of haar levensverhaal. Nogmaals dank voor de interactie en het fijne begin van de dag.
  3 weken geleden 1
  Heel mooi. Bijzondere man. En zo fijn dat hij erkent dat ie het leven en de sterfelijkheid kan beredeneren, maar tegelijkertijd zelf ook nog 'gevangen' zit in de identificaties van zijn leven.
  Ik waardeer dat enorm in iemand. Dank voor deze gast
  3 weken geleden 1
  Dank voor het delen van het gedicht, het was een bijzondere uitzending. De zin die in me opkwam tijdens de uitzending was: “uit stof zijt gij geboren en tot stof zult gij wederkeren”.
  3 weken geleden
  inspirerende uitzending !! bevestigt dat de dood niet onoverwinnelijk is.....liefde is sterker ...maar ook de dimensie van 'kijken naar' het leven , ontmoetingen, verbindingen ....En kijken vanuit deze andere, diepere en bredere dimensie kun je nú al oefenen ...Dat maakt t direct betekenisvol vol iedereen, ongeacht levensfase ... Mooi !
  3 weken geleden 1
  Klein is de wereld die ik verlaat, Groot is de wereld die ik binnen ga. Bij geboorte weten we ook niet in wat voor wereld wij komen. En zo lijkt het mij ook te zijn bij het afscheid van deze wereld. Een andere dimensie. Die wij nog niet met onze mensenwoorden kunnen benoemen en beleven. Dank voor jullie gesprek
  3 weken geleden
  Vraag: is het mogelijk het stukje tekst dat Hein voorlas uit eigen werk hier ook te plaatsen?
  3 weken geleden NCRV De Verwondering 8
  Edwin, Hein las Huub Oosterhuis voor:Toen zo ver ik zien kon geen vuur brandde geen licht gloorde alsof licht nog nooit geroepen was vuur nog niet uitgevonden ben ik gegaan mijn ziel in mij een gloeiende draad een laaiende strohalm (Huub Oosterhuis)
  3 weken geleden 1
  We zijn trots op Huub Oosterhuis
  3 weken geleden
  NCRV De Verwondering Dank🙏🏻
  3 weken geleden
  Prachtige tekst en mooi interview, ik heb ook de paasdienst gezien op uitzending gemist. (ik zing in een kerkkoor) daar zou ik ook de teksten nog eens van willen inzien bijzonder ook in het fries.
  2 weken geleden
  Jammer dat ik De Verwondering gemist heb. Ik blijf me verwonderen over de verstaanbare taal van Hein, van Annemiek, van Catharina. Hein mocht ik ontmoeten bij de Beweging van Barmhartigheid tijdens cursusdagen. Ook bij bepaalde boekpresentaties, samen met Annemiek. Goed om jullie hier te treffen en me te herinneren....... Met heimwee ga ik op zoek naar ‘uitzending gemist’. van afgelopen zondag!
 • 3 weken geleden door NCRV De Verwondering

  NCRV De Verwondering
  Welk doek heb jij afgelegd? Bekijk de bijzondere Paasviering uit Nijkleaster Jorwert hieronder terug en geef je reactie.
  3 weken geleden 4
  Erg verbonden met jullie gevoeld.
  In zang gebed en stilte.🙏🏻
  Zalig Pasen voor een IEDER.
  3 weken geleden 3
  Wat een mooie viering. Ik heb verschillende dingen voor in het doek. Moet kiezen en dat is lastig. Maar ik heb ervan genoten van het begin tot het eind
  3 weken geleden 3
  Indrukwekkend, deze viering. De windsels die knelden in de afgelopen 3 jaar afgelegd. Steeds meer besef van "vrij zijn". Vanavond symbolisch weer bewust geweest. Dank voor deze bijzondere momenten vanavond. Van donker naar licht. Mooi. Fijne paasdagen
  3 weken geleden 3
  Het doek van de onrust! Adembenemende uitzending, erg mooi! 🙏
  3 weken geleden 2
  heel mooie viering met een prachtige uitleg Hinne! Ik kom graag een volgende Paaswake of een eerdere kuier met dienst meemaken en meebeleven. Zegen op deze Paasdag!
  3 weken geleden 2
  Wat een prachtige en ontroerende viering en uitzending!! Dank aan allen die hieraan meegewerkt hebben!
  3 weken geleden 2
  Meer geduld hebben met mijn medemens en het leven zoals het komt niet alles hebt je in de hand en kan zeker niet de hele wereld in je eentje dragen wel proberen daar voor mijn medemens maar vergeet niet mijn zelf en ook niet misbruikt laten maken van je en iedereen heeft hun eigen kruis die ze moeten dragen maar wel medeleven tonen met mijn medemens Ik hou eerst van mijn zelf komt van ver wat dit betreft een zalig en gezegend Pasen ik heb genoten van jullie dienst dank daarvoor dank u Here Jezus voor vandaag Amen
  3 weken geleden 2
  Een heel mooie paasviering is het . Het heeft mij heel geraakt en heeft mij geholpen om weer positief verder te gaan.. Dank voor deze mooie Paasviering.
  3 weken geleden 2
  Dank. Ontroerend mooi. Ik bewaar de opname voor als de windsels toch weer knellen!
  3 weken geleden
  Gekeken, erg mooi, ik heb mijn doek nog niet afgelegd..er is te veel aan pijn
  3 weken geleden NCRV De Verwondering 1
  Herma, we branden een kaarsje voor je.
  3 weken geleden 1
  NCRV De Verwondering van morgen vroeg zingen met RKkerkkoor in de Paasviering dat geeft mij kracht
  3 weken geleden 1
  NCRV De Verwondering dank je wel 🌹

 
   « Producties overzicht

Twitter