Mijn Maria

Ze is een van de meest afgebeelde vrouwen in de wereldgeschiedenis. Ze is benaderbaar, en geeft geborgenheid. Maria is van oudsher de vrouw bij wie veel gelovigen troost zoeken. Haar populariteit is anno 2016 onverminderd groot.

Kerken gaan dicht maar ieder jaar worden her en der in het land nieuwe Mariakapellen gebouwd. KRO-NCRV presentatoren Annemiek Schrijver, Roderick Vonhögen en Wilfred Kemp reizen door Nederland op zoek naar de mooiste Mariaverhalen.

In Mijn Maria vertellen bekende en minder bekende Nederlanders hun persoonlijke verhalen over Maria. Annemiek: ‘Maria met lege handen is voor mij de patroonheilige van het interviewen: open, alles verwachtend, niemand veroordelend.’ Wilfred: ‘Meer dan bij God en Jezus, heb ik bij Maria het gevoel dat ze niet alleen weet wat er in mij omgaat aan hoop en twijfel, verdriet en vreugde, maar het ook daadwerkelijk mee voelt.’ Roderick:’Maria geeft me vooral hoop: hoe klein en machteloos je je soms ook voelt, Maria begrijpt je en komt voor je op.'

Mijn Maria, vanaf dinsdag 20 september wekelijks om 16.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

http://www.kro-ncrv.nl/mijnmaria

 • 6 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Ontmoet de presentatoren van Mijn Maria op de KRO NCRV Inspiratiedag in Museum Catharijneconvent. Hou zaterdag 24 juni vrij in je agenda voor een bezoekje aan een bijzondere tentoonstelling over Maria. Meer informatie en aanmelden via: https://www.ncrv.nl/doen/inspiratiedag. Komen jullie ook?
  Timeline Photos
 • 10 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  'Bij Maria zijn vind ik puur.' Marianne Siers-Snijders steekt een kaarsje aan in de Plechelmuskerk te Rossum, Overijssel, Netherlands. Vanmiddag in Mijn Maria, om 16.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.
  Mijn Maria
 • 13 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag is jazzzangers Ntjam Rosie te gast in Mijn Maria. Presentator Wilfred Kemp spreekt haar in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. 'Wat vind ik eigenlijk van jou, Maria?' vraagt Rosie zich af. Manuel Tricht, koster en parochiaan van de Laurentiuskathedraal, heeft Maria vooral leren kennen via z'n Rotterdamse oma.
  Bekijk vanmiddag de hele uitzending om 16.10 op NPO 2.
 • 14 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag ontmoeten Wilfred Kemp en Nelleke Noordervliet elkaar in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam. Al heeft ze het geloof vaarwel gezegd, als ze dan toch moet kiezen..
  Bekijk vanmiddag de hele uitzending om 16.10 op NPO 2.
 • 17 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Jac Goderie is zelfs naar haar genoemd! Klik op de foto om de uitzending te zien:
  Jac Goderie
 • 17 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag ontmoeten Annemiek Schrijver en Jac. Goderie elkaar in de Vredeskerk in Amsterdam. De relatie van Jac. Goderie met Maria is niet diepzinnig of filosofisch te noemen, maar toch blijven ze op een bepaalde manier onafscheidelijk. Bekijk vanmiddag de hele uitzending om 16.10 op NPO 2.
 • 18 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag ontmoeten Annemiek Schrijver en Karel Eykman elkaar in de Vredeskerk in Amsterdam. Karel heeft niets met het lieve, zoete beeld van Maria. Voor hem is zij een revolutionaire en recalcitrante vrouw. Bekijk vanmiddag de hele uitzending, om 16.10 uur op NPO 2
  18 weken geleden Anja Borrink
  Net de uitzending bekeken en genoten van de visie van Karel Eykman op Maria! Geen suikerzoetje maar een sterke oermoeder!
 • 19 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag ontmoeten Annemiek Schrijver en Frank Sanders elkaar in de Vredeskerk in Amsterdam. Frank bidt eigenlijk nooit, maar wel tot Maria. Hij noemt haar dan 'heel vrijpostig' bij de voornaam.. Bekijk vanmiddag de hele uitzending, om 16.10 uur op NPO 2
 • 20 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag spreekt Roderick Vonhögen met Pearl Jozefzoon op de Mariatentoonstelling van het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Rondom kerst zingt Pearl veel nummers over Maria en één nummer doet haar in het speciaal veel, omdat ze zich moet inleven in Maria zelf. Ze zingt het voor Roderick, ondanks haar verkoudheid. Bekijk vanmiddag de hele uitzending, om 16.10 uur op NPO 2
 • 21 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag spreekt Roderick Vonhögen met Hella van der Wijst op de Mariatentoonstelling van het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Het Avé Maria heeft voor Hella een bijzondere betekenis. Op de wereldjongerendagen in Brazilie zong Fafá de Belém het Avé Maria en dat bezorgde Hella kippenvel.
  Bekijk vanmiddag de uitzending, om 16.10 uur op NPO 2
  21 weken geleden Christa Verwimp
  Precies ... ook al versta je er geen bal van .. het is zo voelbaar ..
  21 weken geleden Jenny Visser
  Prachtig,.....! Fado s zing je uit het Hart,....
 • 22 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag spreekt Roderick Vonhögen met Henk Westbroek op de Mariatentoonstelling van het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Henk steekt vaak een kaarsje op voor, zoals hij het zelf zegt, onbenullige dingen. Welke dingen dat dan zijn.. Bekijk vanmiddag de uitzending, om 16.10 uur op NPO 2
 • 23 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Gister sprak Roderick Vonhögen in Mijn Maria met Rosita Steenbeek, op de Mariatentoonstelling van het Museum Catharijneconvent in Utrecht. In Rome loopt Rosita vaak tegen allerlei spektakels en herdenkingen aan. Als dochter van het protestantisme moet ze daar toch wel aan wennen. De hele uitzending is terug te kijken via de site: http://www.kro-ncrv.nl/mijnmaria
 • 23 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag spreekt Roderick Vonhögen met Rosita Steenbeek op de Mariatentoonstelling van het Catherijneconvent in Utrecht.
  Rosita is niet met Maria opgegroeid, maar sinds ze in Rome woont komt ze haar op elke hoek van de straat tegen. Daar is de relatie inniger, zeg ze.
  Bekijk vanmiddag de uitzending, om 16.10 uur op NPO 2.
  Timeline Photos
 • 24 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Anny Schilder komt nog steeds met enige regelmaat in de kerk, vooral bij speciale gelegenheden als begrafenissen of trouwerijen. Dan steekt ze altijd een kaars op. De Mariakerk verderop in het dorp is de kerk waar ze in haar jeugd altijd met haar ouders naartoe ging: ze woont er vlakbij in de buurt. In 2012 en 2014 had Anny slechte jaren: in het eerste jaar overleden er familie en vrienden, in het tweede jaar werd bij haar borstkanker geconstateerd. Op die momenten putte zij troost uit het aansteken van een kaarsje bij Maria. Bekijk hier de uitzending van dinsdag 7 februari terug:
  23 weken geleden Lia VAN Houten
  Dat is lief van Annie-Schilder,!!!
 • 24 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag bezoekt Wilfred Kemp samen met Anny schilder de Mariakerk in Volendam.
  Voor haar is Maria het echte voorbeeld van een lieve moeder. Moeders voelen als er iets is. 'Ik zeg ook altijd tegen mijn eigen kinderen: je hoeft niks uit te leggen. Ik voel het al als je de klinkt van de deur in je handen hebt.' Kijk vanmiddag naar de hele uitzending om 16.10 uur op NPO 2.
 • 26 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Dinsdag spreekt Wilfred Kemp met pastoor Jan Berkhout in de Vincentiuskerk te Volendam, om 16.10 uur op NPO 2.  Volgens hem is Volendam erg “Maria-minded”: “Volendammers uiten zich moeilijk over persoonlijke zaken, maar bij Maria kunnen ze dat nu juist wél. Dat hoor je terug in hun gebeden en in de kaarsen de ze branden. En dat merkte je bij de bedevaarten naar Lourdes die ik organiseerde voor slachtoffers van de cafébrand. Dat vonden mensen heel waardevol. Maria begreep hen, begreep hun verdriet.”
  pastoor Jan Berkhout - Volendam
  25 weken geleden Jolanda van der Weijden 1
  K,denk eerder dat Jezus hun verdriet kende :)
  26 weken geleden Kristel Zandbergen-Willemsen
  Ronald en Matthijs 👍
 • 27 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Wilfred Kemp spreekt met CDA-politica Mona Keijzer in de haven van Volendam. Als moeder van vijf zonen is Maria een echte bron van troost.
 • 27 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Morgen in de uitzending: Wilfred Kemp spreekt met CDA-politica Mona Keijzer in de haven van #Volendam. Als moeder van vijf zonen is Maria een echte bron van troost voor haar. Mijn Maria, morgen om 16.10 uur op NPO 2.
  Mona Keijzer
 • 29 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag in Mijn Maria: politicus / ondernemer Jos van Rey over de aantrekkingskracht van de Kapel in 't Zand in Roermond. Om 16.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.
  29 weken geleden Hélène Jansen-van Bavel
  die is mooi!
 • 30 weken geleden door Mijn Maria

  Mijn Maria
  Vanmiddag om 16.10 uur: Mijn Maria met de Limburgse troubadour Gé Reinders. Kijkt u ook naar NPO 2?
  Timeline Photos

 
   « Producties overzicht

Twitter