Zin in Weekend

iedere zondag  18.00 - 19.00 Radio 5, live radio: Zin in Weekend 

Achtergronden uit kerk en samenleving, inspiratie uit de christelijke traditie. Met het nieuwsoverzicht, 'De Beschouwers' over zaken uit de actualiteit, reportages, inspirerende gasten en de vaste rubrieken 'Interreligieus Panel',

https://www.nporadio5.nl/zininweekend

 • 16 uur geleden door

  Een perfect uiterlijk en dito lichaam zijn in onze beeldcultuur belangrijker dan ooit. Contact en ontmoeting brengen volgens Hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman schoonheid. Hartstochtelijk bepleit ze: zie af van je ideale mensbeeld en perfecte uiterlijk, en beschouw de mens als heel in gebrokenheid. Straks is ze te gast bij Annemiek Schrijver. NPO Radio 5
  15 uur geleden Zin in Weekend
  Tussen 18.00 en 19.00 uur op NPO Radio 5
  16 uur geleden
  Wat is een perfect uiterlijk?
  14 uur geleden
  Natuurlijk ga luisteren .Een rimpelig gezicht is ook mooi ! Al dat gebotoxt.
  15 uur geleden
  Natuurlijk ga luisteren .Een rimpelig gezicht is ook mooi ! Al dat gebotoxt.
  16 uur geleden
  Al dat uiterlijke vertoon.
 • 18 uur geleden door

  Het Heilig Kerstmisgilde in Haarlem is een rooms-katholiek gilde. Ze hebben een eigen kapel ín de Kathedrale basiliek Sint Bavo / NIeuwe Bavo, aan de Noordzijde van het hoofdaltaar. Het is een liefdadigheidsgenootschap dat al meer dan 700 jaar bestaat. De leden heten stoelbezitters.
 • 19 uur geleden door

  Stichting Oude Groninger Kerken beheert zo'n 91 kerken, twee synagoges, wat pastorieën en losse kerktorens. Dit jaar bestaat de Stichting 50 jaar en vanwege dit feestje zijn er vijftig Groninger Kerken permanent open. Luister straks naar directeur Peter Breukink, NPO Radio 5 18-19u.
 • 1 dag geleden door

  In Museum De Pelgrim in Oldenzaal is de privé verzameling te zien van Toos Achterweust. Het is een museum vol katholiek religieus cultureel erfgoed. Honderden beelden, wijwaterbakjes, communie- en doop jurkjes, missiebusjes. De verzameling is enorm!
  1 dag geleden Zin in Weekend
  Reportages zaterdag én zondag NPO Radio 5 18.00-19.00 uur
 • 1 dag geleden door

  Terwijl onze 'Duncan' vanavond grote kans maakt het Eurovisie Songfestival in Israël te winnen, is in het Museum Ons' Lieve Heer op Solder' bijzonder werk te zien van de Israëlische kunstenaar Eran Shakine. Met de boodschap dat we,moslim,christen of jood, op zoek zijn naar Gods liefde. Luister straks naar conservator Hermine Pool, NPO Radio 5, 18-19u.
 • 1 dag geleden door

  Je hoeft niet in te treden, maar je kunt wel kennismaken met een bijzondere wereld. Zondag 19 mei is de Open Kloosterdag en staan de deuren van 31 kloosters in het hele land open. En je kunt met paters of zusters in gesprek over het thema Wat beweegt je?
  Luister straks ook naar Marieke van Grinsven, coördinator van het Klooster Franciscanessen in Veghel NPO Radio 5, 18-19u.
 • 2 dagen geleden door

  Onze Beschouwers Wilma Hartogsveld en Anton ten Klooster gaan Europees! 🇪🇺 Of niet?
 • 1 week geleden door

  Heb je onze #UitzendingGemist? Je kunt de programma's downloaden als #podcast!
 • 1 week geleden door

  De Ark Gemeenschappen zetten het werk van de deze week overleden Jean Vanier voort. Bijvoorbeeld in Gouda en Haarlem. #omzien
  http://www.arkgouda.nl/ https://www.arkhaarlem.nl/
  1 week geleden 1
  Dit is het mooiste wat er is !
 • 1 week geleden door

  Onlangs is het boeiende boek In de bijstand, verhalen van Rotterdammers, verschenen. Daarin staat een 30-tal verhalen van mensen en hoe Rotterdam probeert deze mensen maatschappelijk te activeren door middel van de 'engelen' van Rotterdam. De auteur van het boek Joël Batenburg is straks te gast, NPO Radio 5, 18-19u. Via deze link kun je het boek gratis downloaden: http://joelbatenburg...-in-de-bijstand/
 • 1 week geleden door

  Deze maand verschijnt de vernieuwde uitgave van het boek Een weg van dagen (Uitgeverij KokBoekencentrum) met teksten van Huub Oosterhuis. Straks alvast een voorproefje: Wat is bijbels geluk? Onder je eigen vijgenboom zitten. NPO Radio 5, 18-19u.
 • 1 week geleden door

  De vijfde genomineerde voor de Ab Harrewijn Prijs is Stichting ieder kind een Sint Twente. Om 18.00 uur hoor je meer op NPO Radio 5!
 • 1 week geleden door

  In onze rubriek 100 jaar radio een hoorspel over de Katholieke Kweekschool voor vroedvrouwen in Heerlen. Want katholieke zwangere vrouwen hadden behoefte aan katholieke vroedvrouwen! Een KRO uitzending uit 1953.
 • 1 week geleden door

  Onze Beschouwers Janneke Stegeman en Anton de Wit spreken over biodiversiteit, klimaat en de toekomstige wereld. Hoe hou je hoop?
 • 1 week geleden door

  Heb je geen hoogtevrees, houd je van een uitdaging en ben je bóven de twaalf jaar, neem dan een keer deel aan de nieuwe rondleiding hoog boven in de Domkerk Utrecht. Je dient er ook een goed doel mee: de restauratie van de kerk. Luister za en zo NPO Radio 5, 18-19 u naar de twee initiatiefnemers Marco van der Werf en Arja van Veldhuizen.
 • 2 weken geleden door

  Elf jaar was Huub Oosterhuis toen Nederland bevrijd werd. Nog steeds herinnert hij zich het geluksgevoel. En zegt hij: Dan schaam je je voor oorlog elders.... Luister straks 18-19u, NPO Radio 5.
 • 2 weken geleden door

  De 5 genomineerden voor de Ab Harrewijn Prijs 2019 zijn bekend. Deze wordt jaarlijks op 13 mei uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor personen aan de rafelrand van de samenleving. Eén van genomineerden is Free Food Experience Leidsche Rijn, die zorgt voor gratis drie gangen diners voor mensen die dit niet kunnen betalen.Luister straks 18-19u NPO Radio 5.
 • 2 weken geleden door

  De fraaie protestantse Maranathakerk Den Haag heeft een bijzondere geschiedenis, die alles te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog.
  Onlangs verscheen het boek Een nieuw begin in Den Haag van Jan Goossensen, journalist en kunsthistoricus. Straks vertelt hij erover:18-19u NPO Radio 5
  2 weken geleden
  Mooi ,en interessant.En jullie moeten weten ze hebben de leukste bazaar van Den Haag,dat weet ik want ik sta altijd bij de boekenafdeling.En was daar op zondagsschool,en op de jeugdkerk.Het boek van Jan heb ik gekocht.Ga zeker luisteren.
 • 2 weken geleden door

  4 mei. Onthoud de struikelstenen van gisteren zodat je morgen niet zelf valt.
  Deze wijsheid komt van Alain Verheij. Samen met Monic Slingerland praat hij straks over de betekenis van de Nationale Dodenherdenking: 18-19u. NPO Radio 5.
 • 2 weken geleden door

  Om 19.00 uur begint met een Stille Tocht de Nationale Dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork. Tijdens deze herdenking zingt Stef Bos twee liedjes: Hier vertrok de trein en Daarom zijn we vrij. Straks een fragment en een gesprek met Stef: 18-19 u NPO Radio 5.
  2 weken geleden
  zijn dit nieuwe nummers van hem?
  2 weken geleden
  Hier vertrok de trein is al vrij oud. Daarom zijn we vrij iets nieuwer.
  2 weken geleden
  Kees Bus ik zag het idd
  2 weken geleden Zin in Weekend 1
  Beide liedjes zijn bewerkt speciaal voor deze gelegenheid. Hier vertrok de trein was nog nooit gezongen.

 
   « Producties overzicht

Twitter