Zin in Weekend

iedere zondag  18.00 - 19.00 Radio 5, live radio: Zin in Weekend 

Achtergronden uit kerk en samenleving, inspiratie uit de christelijke traditie. Met het nieuwsoverzicht, 'De Beschouwers' over zaken uit de actualiteit, reportages, inspirerende gasten en de vaste rubrieken 'Interreligieus Panel',

https://www.nporadio5.nl/zininweekend

 • 1 week geleden door

  De Stichting Oude Groninger Kerken viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Anno 2019 beheert de Stichting 91 kerken, twee synagogen, wat pastorieën en losse kerktorens.
  In dit jubileumjaar openen zo’n vijftig kerken en de twee synagogen hun deuren voor bezoekers.
  Jur Bekooy, bouwkundige bij de Stichting Oude Groninger Kerken vertelt in Zin in Weekend over de bijzondere Hippolytuskerk in Middelstum, NPO Radio 5, 18-19u.
 • 2 weken geleden door

  Uit ons #Tour de France-archief: Roderick Vonhögen in Labastide-d'Armagnac op zoek naar de kapel Notre-Dame des Cyclistes. #luistertip
 • 2 weken geleden door

  Een bijzonder theaterstuk op Vliegveld Twenthe. HannavanHendrik. Het is een ode aan het boerenleven. Ook Huub Stapel speelt er in mee én 6 koeien. Wegens het enorme succes zijn er extra voorstellingen ingelast. Straks vertelt actrice Johanna ter Steege meer erover aan Annemiek Schrijver op NPO Radio 5 18.00 tot 19.00 uur
 • 2 weken geleden door

  Museum Catharijneconvent heeft deze zomer de bijzondere tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt. Het gaat over het deel van Nederland, waar veel orthodoxe christenen wonen. Wie zijn de mensen, wat zijn hun dilemma’s en waar komen hun opvattingen vandaan? Straks te gast bij Annemiek Schrijver Tanja Kootte, samensteller van de tentoonstelling, NPO Radio 5, 18-19u.
 • 2 weken geleden door

  Een hypermoderne Maria-kapel naast de oude Sint Martinuskerk in het Zuid-Hollandse Noorden. De kapel is gebouwd als 2 biddende handen. En hij is populair: er branden áltijd kaarsen en het intentieboek is steeds goed gevuld. Straks een reportage in de rubriek In de buurt van GOD. NPO Radio 5 18.00 tot 19.00 uur
 • 2 weken geleden door

  Voor de laatste keer zijn ze te horen in Zin in Weekend: Huub Oosterhuis en Elte Rauch. Deze keer gaat het over Jezus, de aankondiger van het evangelie, de vreugdetijding. Het boek met de teksten Een weg van dagen (Uitgeverij KokBoekencentrum) verschijnt binnenkort.
  Huub en Elte heel hartelijk dank voor de vele inspirerende woorden.
  2 weken geleden 1
  Zal het missen ,echt inspirerend.
 • 3 weken geleden door

  Een mooi concept in Rotterdam: De Hotspot Hutspot restaurants gerund door bijna allemaal vrijwilligers, die gezond leren koken voor mensen, die zich meestal geen duur restaurant kunnen veroorloven. Een drie gangen menu kost €9,-. Het is genomineerd voor de Kans Inspiratieprijs van het Kansfonds: http://www.kansfonds.nl/kansinspiratieprijs2019.
  3 weken geleden
  👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽
 • 3 weken geleden door

  Epco Runia, hoofd collectie Museum Het Rembrandthuis is één van de juryleden van de Rembrandt columnwedstrijd in dit Rembrandtjaar. Volgens hem slaagt Rembrandt er als geen ander in om de fantasie bij de kijker te prikkelen. Leef je in, verplaats je in de afbeelding en schrijf in de column wat het je doet.
  Luister straks NPO Radio 5, 18-19u.
 • 3 weken geleden door

  Een bijzondere voettocht: Parkinsonpatiënt Erik de Waal loopt van Amersfoort naar Santiago de Compostella. Hij haalt geld op voor een speciaal programma voor huisartsen die daarmee beter de diagnose Parkinson kunnen stellen. Op de pagina Stichting ParkinsonWeg is zijn tocht te volgen en kan er gedoneerd worden. Reportages zaterdag en zondag NPO Radio 5 van 18.00 tot 19.00 uur
  3 weken geleden 2
  U bent een kanjer Zo in u eentje te gaan wandelen !
  2 weken geleden 1
  respecttttt.... veel suc6 en plezier
  3 weken geleden 1
  Wat ben jij een topper, Erik de Waal!👌🏼👍🏼🖐🏼
  2 weken geleden 1
  Je inspireert❤🙏
  3 weken geleden 1
  Bewondering en respect, Erik. Dit moet veel geld gaan opleveren, kan niet anders!
  Groet, Dineke van der Meij
  2 weken geleden
  Topper 👍🏻Buen Camino !
  3 weken geleden
  Top! 👍👍👍
  3 weken geleden
  Succes met je tocht.
  3 weken geleden
  Kees Laarhoven
  2 weken geleden
  Heel veel succes.
 • 3 weken geleden door

  De Beschouwers Monic Slingerland en Wilma Hartogsveld staan stil bij het SCP-rapport over onze identiteit en dromen alvast over de #vakantie! Hoe zit het met jouw vliegschaamte? 🤔
 • 3 weken geleden door

  Doe mee aan de Zin in Weekend columnwedstrijd! In dit Rembrandtjaar kun je schrijven over een schilderij van Rembrandt. De prijsuitreiking in oktober is Museum Het Rembrandthuis.
  3 weken geleden
  Connie Van de Velde
 • 3 weken geleden door

  Hoe kijk je terug op je levenspad? Huub Oosterhuis en Elte Rauch geven op NPO Radio 5 een voorproefje uit het dagboek 'Een weg van dagen' (Uitgeverij KokBoekencentrum).
 • 3 weken geleden door

  Als je de Geboortekerk in Bethlehem wilt binnengaan moet je bukken, want dan ga je door de Poort van Nederigheid. Er zijn ook andere redenen voor deze kleine ingang. Die weet franciscaan broeder Louis Bohte, die in het klooster naast de kerk gewoond heeft. Luister straks NPO Radio 5, 18-19u.
 • 3 weken geleden door

  Een van de genomineerden voor de Kans Inspiratieprijs 2019. Anne van Oudheusden van Stichting SeniorenStudent vertelt er om 18.00 uur alles over!
 • 3 weken geleden door

  Het Dietrich Bonhoeffer herdenkingsjaar is begonnen. In het kader hiervan hebben de Sunshine Cleaners de cd Silent Voices uitgegeven. Liederen geinspireerd op gedichten van de theoloog Bonhoeffer, die hij in gevangenschap, wachtend op zijn executie, schreef. Een indrukwekkende combinatie van tekst en blues, aldus Jan de Vlieger, straks bij Annemiek Schrijver, NPO Radio 5.
  3 weken geleden 2
  Diederiek, die passen vast goed bij de Amersfoortse Zwaan!
  3 weken geleden 2
  Martje van der Heijden nou, zeker👌! Ze zijn welkom 😉
  3 weken geleden Sunshine Cleaners
  We hebben een Facebook pagina
  3 weken geleden 1
  Dietrich Bonhoeffer was de voorman van de Bekennende Kirche, die zich verzette tegen Hitler en zijn trawanten. Kort voor het einde van de oorlog werd hij opgehangen.
 • 4 weken geleden door

  Náást de Geboortekerk in Bethlehem, gebouwd boven de Geboortegrot van Jezus, is een kerk, klooster en hotel voor pelgrims van de Franciscanen.Van maandag tot en met zaterdag is er in die kerk om 12.00 uur een korte viering en een processie naar de Geboortegrot.
  Er zijn ook kloosters en kerken van andere christenen, die niet altijd met elkaar goed door één deur konden. Daarom is vastgelegd wie wanneer een viering mag houden.
  Luister straks naar de franciscaan broeder Louis Bohte NPO Radio 5, 18-19u.
 • 4 weken geleden door

  Onze Beschouwers Wilma Hartogsveld en Eric van den Berg praten verder over goede doelen en de opvallende en ook sportieve manieren om geld in te zamelen. Hoever moeten ze gaan om onze euro's te verdienen? #dtv
 • 4 weken geleden door

  Aanstaande zondag is het zover: de Boxmeerse Vaart wordt gehouden. De Heilig Bloedprocessie stamt maar liefst uit 1400! Het begint allemaal met een mis in de basiliek om 10.30 uur. Een van de jonge deelnemers maakte dit filmpje. We delen het graag.
 • 1 maand geleden door

  Onze #podcasts staan weer online en zijn te downloaden via https://www.nporadio...5/zin-in-weekend en https://www.mixcloud.../Zin_in_Weekend/. Lekker in de tuin of op het balkon genieten van inspirerende radio!
 • 1 maand geleden door

  De stad Dordrecht staat dit jaar in de schijnwerpers, omdat 400 jaar geleden de Synode van Dordrecht hier werd gehouden. Die werd geopend en beëindigd in de Grote Kerk, Dordrecht. Deze kerk bergt ook andere bijzondere verhalen in zich zoals het Heilig Hout van Dordt: een splinter van het kruis van Jezus. Luister straks naar NPO Radio 5, 18-19u.

 
   « Producties overzicht

Twitter