De Verwondering

Iedere zondagmorgen ontvangt Annemiek Schrijver in KRO-NCRV De Verwondering een gast die inspireert, ontroert of verontrust in haar boshuisje bij Lage Vuursche.

https://www.kro-ncrv.nl/deverwondering

Enkele "Verwondering" gasten zijn geweest: Vincent Bijlo, Laura Maaskant, Jan Terlouw, Nelleke Noordervliet, Bert Keizer, Jan Brokken, Jeroen van Merwijk, Kaouthar Darmoni, Niña Weijers, Klaas Vos en Adelheid Roosen.

De Verwondering Levensvragen. Als uw Levensvragen in 5 minunten. Iedere woensdag een nieuwe op Facebook.

https://www.facebook.com/ncrvdeverwondering/

 • 1 dag geleden door

  Afgelopen week overleed pater Leo De Jong. Klik op zijn foto om de uitzending van vanochtend terug te zien:
  1 dag geleden 7
  Geen woorden voor..... Voorbij de woorden die bestaan
  Wordt in de stilte iets onthuld
  Van het groot mystieke wonder
  Waarmee de leegte wordt gevuld. In die ruimte is ontroering
  Met tranen van bewogenheid
  Alles vervullende liefde
  Die overstijgt de grens van tijd. Betrokken en barmhartigheid
  Medelijdend, medeleven
  Horen, zien, voelen en weten
  Zijn in dit Gods beeld verweven. Ver, over stille wateren
  Gloort er Licht aan de overkant
  De ziel wordt voor eeuwig bewaard
  In een onzichtbaar hemels land.
  22 uur geleden 1
  dank u wel.
  22 uur geleden 3
  Hij schreef onlangs een prachtige brief aan meester Eckhart voor het klooster blog van het Dominicanen Klooster te Huissen.
  https://blog.klooste...meester-eckhart/
  22 uur geleden 2
  een prachtige uitzending om weer opnieuw te zien. (ook zijn brief aan meester Eckhart,die hij een paar dagen voor zijn overleden schreef is zo indrukwekkend)
  21 uur geleden 1
  Voor de 2de x de uitzending bekeken. Wauw wat een inzicht gekregen. En mooi om de verbinding te zien tussen Leo en Annemiek.
  7 uur geleden
  prachtige uitzending! Ik hoop dat ze nog lang te beluisteren blijft. Er zit zoveel rijkdom in.
  12 uur geleden
  Weer gekeken deze morgen. De lieve vriendelijke lach, prachtig mooi mens.
  13 uur geleden
  Prachtig. Blijf me verwonderen
  16 uur geleden
  Leon kwam dichtbij, mijn ervaring met het heengaan van mijn lieve vrouw Krina Kruyswijk - Bruijn door demente aftakelingsproces, daar zaten we dan op een bankje, op het jaagpad, aan de oevers van de Oude rijn, nabij verpleeghuis Oudshoorn in Alphen aan den Rijn, namen afscheid van het leven ,precies aan de overkant aan het water, ook op een bankje begon ons jonge leven, vol verwachting, met onze kinderen, eendjes te voeren, nu met z'n tweetjes, voelde ik me alleen ,eenzaam onder de mensen, toen ineens besefte ik O, God ,U ziet ons
  aan in ons fragiel bestaan, gaf mij ruimte en rust, en knuffelde we saam, vertroostend bij haar gaan ! Krina keek nog achterom haar schouder, ze hoorde kinderen, gezellig druk pratend op de fiets, zojuist uit school passerend, ze reageerde, van hè wat doen jullie daar, en hoi, maak je niet druk, en kijk uit ,en viel ze terug, de eendjes konden haar niet meer boeien !
  18 uur geleden
  Hij voelde, beleefde en bracht de volledigheid vandaag op mij over. ❤🙏🙏
  10 uur geleden
  Dankuwel voor de prachtige uitzending. Het is fijn om Leo zo even bij ons te laten zijn. ❤
 • 3 dagen geleden door

  In verband met het plotselinge overlijden van dominicaan Leo de Jong herhalen we zijn bezoek aan het boshuisje van Annemiek aanstaande zondagochtend. In dit gesprek, dat één maand voor zijn overlijden plaatsvond, leerde hij Annemiek bijvoorbeeld hoe je verwondering kunt trainen... Zondag om 8.25 uur bij de KRO-NCRV op NPO 2.
  2 dagen geleden 2
  Met deze wil ik ook mijn zeer oprechte medeleven betuigen bij het overlijden van Leo de Jong.
  1 dag geleden 2
  Ik zag de uitzending daarnet voor de tweede keer en ben er stil van....wat een wijsheid!
  2 dagen geleden 2
  Een bijzondere man, een mooi mens, met een diepe wijsheid. Prachtige uitzending! RIP Leo de Jong 🙏
  1 dag geleden 1
  1 dag geleden 1
  Wat een prachtige gedachten heeft deze man nog met ons gedeeld! Ik kon resonerend luisteren, woord voor woord! Rust in de Eeuwige is eeuwige rust! Veel dank dat ik deelgenoot mocht zijn.
  1 dag geleden 1
  Wat een man. Hij ruste in vrede. 🌈
  1 dag geleden 1
  Wat een mooie aflevering en een prachtige uitleg van religie het samen kunnen en moeten vinden in barmhartigheid en mededogen.
  1 dag geleden 1
  Rust in Vrede Leo...🌹
  1 dag geleden 1
  Prachtige uitzending, R.I.P. Leo de Jong!
 • 5 dagen geleden door

  We ontvingen droevig nieuws: Dominicaan Leo De Jong overleed gisteren in een kerk op het Griekse eiland Rhodos. Vorige maand was hij nog te gast in ons boshuisje... Bekijk het gesprek terug door op zijn foto te klikken.  Aanstaande zondag herhalen we zijn Verwondering om 8.30 uur uur op NPO 2.
  5 dagen geleden 2
  Wat mooi juist in een kerk. Helemaal mee eens Thea Leeuwestein, hij kon je accu zo fijn opladen gelukkig hebben wij zijn geschreven woord nog🕯
  5 dagen geleden 1
  Een geestelijk rijk mens is niet hier meer.Ik zal hem zeer missen deze wijze mens.Een leermeester voor mij,vermoedelijk voor velen.Ik ben bezig zijn laatste boekje te lezen,"Een wegloze weg gaan".Mystiek,maar dan op straatnieau.Zo inspirerend,wijs en met zijn humor.Hij was RUIMTE.
  5 dagen geleden
  Rust in vrede.
  5 dagen geleden
  R.I.P.
  5 dagen geleden
  Ohh.....vond hem zo leuk en relaxed wijs 👌🙏🏽
  4 dagen geleden
  Hij is thuis.
  4 dagen geleden
  Het was een bijzondere uitzending,blij evenals iedere zondagmorgen te hebben gekeken.
  Dat hij rust in vrede🙏
  5 dagen geleden
  Ach, het was zo'n mooi gesprek. Dat zijn gedachtenis tot zegen zij!
  5 dagen geleden
  Ach! Ik vond het zo'n mooie uitzending, zo waardevol, fijn dat het nog een keer wordt uitgezonden!
  5 dagen geleden
  Ach nu is hij bij de Heer
 • 1 week geleden door

  Een kersverse column van onze eigen Annemiek Schrijver: "Toen ik nog jong en mooi was zei een grote liefde me ooit: ‘Als jij je sexy aankleedt zie je er zo eenzaam uit.’" Klik op haar foto om de column uit de NCRV-gids te lezen:
  6 dagen geleden 2
  Ik ben die ik ben en jij Annemiek jij bent mooi en je programma fantastisch.
  6 dagen geleden 1
  Annemiek is een prachtige vrouw!
  6 dagen geleden
  mooie titel, het staat er echt. Annemiek Schrijver: Schoonheid.klopt, dat is ze!
  6 dagen geleden
  Tegenwoordig neem ik gewoon een royaler kledingstuk. Jelabba's zijn ook een geweldige vondst in de Arabische wereld.
  En verder...als ik niet in mijn hum ben, heb ik een hoofd van oude lappen...maar heb ik het naar mijn zin, dan brandt er vanbinnen een lichtje en daar knapt de hele boel reuze van op.
  6 dagen geleden
  Soms zie ik totaal geklede Dames uit Marokko met slechts het gezicht vrij en kan ik denken: Wat een prachtige vrouw is dat.
  6 dagen geleden
  Mooi tekst. Waar.
  5 dagen geleden
  Ik heb net jouw interview met Kinga Van bekeken, indrukwekkend
  6 dagen geleden
  Een machtig mooi mens.
  6 dagen geleden
  Annemiek je bent mooi zoals de natuur je heeft voortgebracht.😘🙏🏼🍁
  6 dagen geleden
  Altijd genieten v jou annemieke
 • 1 week geleden door

  Klik op de foto van Marjolijn van Heemstra om de uitzending van vanochtend terug te zien. (..)Dit is een cadeau van een kleine verre wereld, een teken van onze geluiden, onze wetenschap, onze beelden, onze muziek, onze gedachten, en onze gevoelens. We zijn aan het proberen onze tijd te overleven zodat we in die van jullie kunnen leven. We hopen dat we, als we onze problemen hebben opgelost, deel kunnen nemen aan een gemeenschap van galactische beschavingen. Deze opname vertegenwoordigt onze hoop en onze vastberadenheid, en onze goede wil in een wijds en geweldig universum.' Voyager Spacecraft Statement door president Jimmy Carter, 29 juli 1977
  4 dagen geleden NCRV De Verwondering
  Nou weten we het wel Noel Gerards.
  1 week geleden 1
  Wat mooi weer. Gisteren een paar keer genoemd in gesprekken met mijn zoons.
  6 dagen geleden 1
  Onbevangen en meelevend. Het is vreemd, maar ik ben er stil van. Ik heb gisterochtend gekeken naar jullie en bij mij blijft hangen dat ik graag wil dat Marjolijn iets meekrijgt van: goh, mooi die meelevendheid (verwondering?) bij alles wat er gebeurd. Mooie enscenatie!
  1 week geleden 1
  Mooie uitzending
  1 week geleden 1
  Ik maak mij ook zorgen. Neem die vele bomen kap. Langs N wegen. Belachelijk, de bomen moeten wijken omdat ze gevaar opleveren; de mens zelf is het gevaar! Gewoon langzamer rijden. Het is de omgekeerde wereld. Wij leven juist door de zuurstof van de bomen en dat ze CO2 opnemen...... Waar kunnen we ons toch toe richten om dit een halt toe te roepen? Op de Partij voor de Dieren stemmen doe ik, maar ook het dierenleed gaat maar door. Een stapje terug met z'n allen en wat meer respect voor moeder aarde.....
  1 week geleden 1
  Ik heb vertrouwen in de kinderen, nu 5,6,7,,8 jaar zijn. Die zullen anders naar de wereld kijken
  4 dagen geleden
  Uit mijn hart gegrepen. Ik maak me ook, al jaren, zoveel zorgen, dat ik er somber van ben geworden. Tegelijkertijd besef ik dat dat niet zal helpen. Maar goed ...
  6 dagen geleden
  Marjolijn, nee ik kende haar niet echt, maar volgens miij wel eens deze uitzending gezien ??? Maar nou iets beter gekeken naar toch wel een bijjzondere vrouw die heel veel kanten laat zien met een grote oprechtheid. Ja, en het Ro theater dat kende ik wel. Die gingen toch in dat oude Mickery theater aan de Rozengracht zitten? Net nadat Frau Holle daar nog heel eventjes heeft gezeten. De plaats waar ik Paul Hermanides leerde kennen. Nee, ik wil wel eens samen met haar een voorstelling gaan maken of gewoon haar eens in een iets minder solistische rol zien. Leuk om haar in ieder geval iets beter haar te kunnen leren kennen. ( of kennen??? dat is misschien te veel gezegd)
  4 dagen geleden
  Ja natuurlijk marjolijn met je onzin gepraat als je respect hebt voor gods schepping ga je het niet weer met die kulastronauten het ergens anders zoeken. Alsof ik de aarde vanuit de ruimte moet zien om er dan opeens wel respect voor te hebben. Bullshit! Respect heb je voor gods schepping diegenen die dat niet hebben zijn gevoelloos en kijken niet goed. Ja als mens ben je belangrijk maar dan in het geheel als je ook respect hebt voor alles wat leeft dan moet je niet weer nu het ergens anders gaan zoeken. Hier op deze aarde ligt de opdracht voor ons allen om het anders te doen en nergens anders. Amen en gelukkig dat er ook mensen zijn die marjolijn tegenspreken
  4 dagen geleden
  Belachelijk wat die vrouw zegt je zou juist voor de aarde moeten zorgen. Dat christenen verantwoordelijk zijn voor dat het nu allemaal zo loopt ook volstrekte onzin. Wellicht dat de mensen gods woord weer naar hun eigen hebben gezet. Je mag als mens wel belangrijk zijn maar dat betekent dat je voor deze aarde dient te zorgen en het nu niet weer ergens anders moet zoeken. Echt belachelijk wat die marnilijn loopt te verkondigen. Erg hé.. Een andere mening hier maar ook de heer liet zich niet door onzin beteugelen en had lak aan de algoritmes en de onzin van marjolijn. Ook haar hij hij lief dat weet ik zeker maar onzin mag tegengesproken worden. Bij deze amen
 • 1 week geleden door

  Dichter, schrijver en gelauwerd theatermaker Marjolijn van Heemstra vindt de mystiek in de natuur: ook al maken we er een zooitje van op deze aarde, we zijn één met de natuur, maken er deel van uit. 🍀 Té mooi om niet opnieuw uit te zenden! Zondag in #DeVerwondering, om 8.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.
  1 week geleden 1
  Het opgefokte klimaatdiscours van Titanic doom scenario denken, gevangen onafwendbaar noodlot klimaat angst tart ons maakbaarheids denken, zijn trends die we kunnen ombuigen en beïnvloeden, door minder snel te trouwen, propageren van anticonceptie, en slim beleid van voortplantingsgeneeskunde, meisjes hun economische kansen vergroten, en de behoefde minder kinderen te baren, lijken we het noodlot af te kunnen wenden, knippen we de navelstreng van onze afhankelijkheid het gloof in onze God en Vader ,de Schepper van Hemel en aarde door, en verleren we te relativeren, aanvaarding , berusting van onze rotsooi cq gebrokenheid, en raken wij vervreemd, van het Onze Vader gebed wat Jezus Christus ons op de lippen heeft gelegd te belijden !
  1 week geleden
  Arie Bruijn En dat allemaal in 1 zin.... Zo komt de boodschap niet over!
  1 week geleden 1
  Dank jullie wel Marjolijn en Annemiek! Het is troostend dezelfde zorgen te delen. Kiezen voor positiviteit is de enige optie, alleen al omdat ons lichaam er anders de brui aan geeft. Blijf vooral (theatraal 🙂 ) preken Marjolijn!
  Hartelijk gegroet, Marc
  1 week geleden
  Werd er niet gestart met: oogkleppen af doen? M.i. echter oogklepredeneringen. Verbeter de wereld en begin ook eens in landen die er echt een zootje van maken, en praat mij het doemdenken niet aan!
  1 week geleden
  Positief denken is hoopgevend.
  1 week geleden
  Ontzettend inspirerend! Marjolein is een prachtmens. Bedankt voor deze uitzending.
  1 week geleden
  Jullie zijn ook twee lieve diertjes
  1 week geleden
  Is dit ook een herhaling?
  4 dagen geleden
  Heb nog nooit zo'n onzin gehoord en de interviewster die het allemaal maar gelaten aanhoord. Als christen mag je gevoelig zijn en diep respect hebben voor gods schepping die dat niet willen begrijpen moeten ook niet met de almachtige liggen dwepen anders heb je er niets van begrepen. Alsof zo'n kulastronaut mij moet vertellen hoe fantastisch de schepping is.. Natuurlijk niet. Hier op aarde moet je zaken veranderen
  4 dagen geleden NCRV De Verwondering
  Noel 😊
  1 week geleden
  Ben zeer benieuwd hoe zij de mystiek in de natuur ervaart.🍁🌿🍃🕊
  1 week geleden
  Ben trouwe kijker !
 • 1 week geleden door

  "Voor mij is het avontuur van de vrijheid groter dan welke andere levensgebeurtenis dan ook." Lees de gloednieuwe column van Annemiek Schrijver uit de NCRV-gids op onze site!
  1 week geleden
  Geloof zet iedereen klem, wij zijn hier om ons te ontwikkelen en zelf te ontwerpen. Ontwikkelen betekent ontbinden en vrijheid koesteren.
  1 week geleden
  De vrijheid is onbetaalbaar en ik geniet er iedere dag van. Daarom heb ik heel veel respect voor hen die mij dit gaven
 • 2 weken geleden door

  Klik op de foto van Frans Weisz om de uitzending van vanochtend terug te zien. […] ‘Was het geluk dat die Duitse soldaat die jou toen vond, besloot je niet mee te nemen, je niet richting een kamp te sturen, maar je verstopte in een kast. Was het geluk, of herkende hij ook iets in die diep donkere superjoodse verdrietige vrolijke ogen. Ogen die willen leven, die toen niet en nog steeds niet klaar zijn voor een andere wereld. Ogen die alles opnemen, die beter luisteren dan welke oren ook, die steeds maar nieuwsgierig blijven, zelfs nu ze toch wel zo’n beetje alles al gezien hebben.’ […] Uit: Speech van Géza Weisz ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van zijn vader Frans Weisz
  2 weken geleden 4
  Wat stel je altijd ,mooie en juiste vragen .
  Annemieke jij bent de beste . Dank voor jou uitzending
  2 weken geleden 3
  Annemiek jij weet met elke gast een prachtige uitzending te maken.
  Ondanks zijn 'zware leven' straalt de levenslust en blijheid van Frans Weisz uit zijn hele lichaam. Een bijzondere man
  1 week geleden 2
  Wat een mooie uitzending van een inspirerende man! Wat mooi dat iemand nog zo vol levenslust zit.
  2 weken geleden 1
  Zo'n mooi mens 🥰
  2 weken geleden 1
  Wat een mooi verhaal en wat een mooi mens . ❤️
  2 weken geleden 1
  Wat een mooi verhaal en wat een mooi mens . ❤️
  1 week geleden 1
  Wat een heerlijk mens. 🌺💋🌺 En Geza, wat een inzicht en liefde. Moge jullie elkaar nog lang houden.
  1 week geleden 1
  Sorry, ik schreef je naam weer verkeerd, ik leer het ook nooit. Toch heb ik graag gekeken naar deze uitzending en maakte er een HI-WI drawing van. Ik ken Frans al vele jaren. Hem ook eens ontmoet in een filmtheatertje in de Pijp. Hij is met verhalen bezig en verhalen verwijzen voor mij naar zijn filmiische uitspraken en daarom vroeg ik me ook af of hij Lotte ook wel kent. Een vrouw die voor mij tussen film en theater ging staan met haar voorstelling BRAAKLAND ( zie: https://www.youtube....ch?v=wtOsAqH-ltA) het is niet als film terug te kijken, alleen maar als film in het theater te beleven en dat is natuurlijk zeer uitzonderlijk. Ik vind het fijn dat hij leeft en nog altijd zeer actief is.
  2 weken geleden 1
  Indrukwekkend!
  2 weken geleden 1
  Een prachtig uitzending, wat een mooi mens zo liefdevol 🙏
 • 2 weken geleden door

  Filmmaker Frans Weisz Weisz werd met Joodse wortels geboren aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Hij overleefde de Holocaust in een rooms-katholiek boerengezin en leerde omgaan met diepe ellende en tegenslag. Aanstaande zondag, op Bevrijdingsdag, herhalen we de aflevering waarin hij te gast was. Om 8.25 uur op NPO2.
  2 weken geleden 2
  Wat een Mooi gesprek en ontmoeting.. Heel vaak ontroerde mij zijn verhaal met zijn antwoorden en wat mooi was jullie interactie.. Mooi was deze Verwondering!
  1 week geleden 1
  Wederom goed gesprek met sympathieke man met uitstraling👍🏻en ook Annemiek, hou van deze mensen, geeft je energie🙏😘
  2 weken geleden 1
  Wat een prachtige uitzending met Frans en Annemiek weer, zo op de vroege zondagmorgen ons cadeau gegeven! De gulzigheid van het leven, jaaaa, dat heeft niets met leeftijd te maken!
  2 weken geleden 1
  Wat een mooie bestaanshonger....en een fijne aflevering!
  2 weken geleden 1
  Indrukwekkend en stimulerend...dank je
  2 weken geleden 1
  Ik ga uiteraard kijken👍🏻🙏wordt weer boeiend gesprek😊
  2 weken geleden 1
  Geweldig gesprek!!!!
  2 weken geleden
  Ben maar zeker dat ik kijk !
 • 3 weken geleden door

  'Vergeving is een liefdesstroom. Wie niet kan vergeven sluit zijn hart.' (Inayat Khan). In verband met het overlijden van Johannes Witteveen zonden wij vanochtend NCRV De Verwondering uit 2015 met hem uit. Klik op de foto om de uitzending terug te zien:
  3 weken geleden 2
  Het was goed om deze wijze ziel weer te zien. Ik las dat hij in meditatie is overgegaan. Prachtig❤️
  1 week geleden
  indrukwekkend gesprek wat mij aan het denken heeft gezet wat het maken fouten betreft.
  2 weken geleden
  Wat een wijze mooie man !!!
  2 weken geleden
  Wat een mooi nalatenschap! 🙏🏻
  2 weken geleden
  Wat een mooi nalatenschap! 🙏🏻
  2 weken geleden
  Prachtige uitzending
  2 weken geleden
  Prachtig gesprek, mooie man, maar er staat een nogal storende ondertiteling onder van een ander programma.
  2 weken geleden
  Ook in de herhaling van dit gesprek voel ik de magie van Verwondering, Wijsheid, Verbinding en Onvoorwaardelijke stromende liefde. Heb het weer beluisterd. Stilte....
  2 weken geleden
  Johan Witteveen was al overleden toen deze uitzending uitgezonden werd en dat wist ik niet. Ik maakte de volgende HI-WI drawing bij het zien van dit gesprek. Een HI-WI drawing is altijd een persoonlijke indruk en misschien wel een persoonlijk verhaal. Wat mij bijvoorbeeld opviel was het begrip meditatie dat voor Johan Witteveen erg belangrijk was en voor mij persoonlijk een vorm van gebed inhoud. Dat is voor mij de reden waarom ik Thich Nhat Hanh ook nog steeds erg bewonder en de reden waarom ik denk dat Martin Luther King juist hem als zijn opvolger van de Nobelprijs voor de vrede wilde laten worden. Iets dat niet gebeurd is.
  3 weken geleden
  Het is mooi gedacht maar toch snap ik niet hoe de gedachten gaan. Mensen zijn gewoon zoogdieren. Wat is dood voor alle andere dieren ? Zij zien elkaar dus ook terug in het hiernamaals ? Al die dieren die door mensen worden vermoord ?
 • 3 weken geleden door

  'Vergeving is een liefdesstroom. Wie niet kan vergeven sluit zijn hart.' (Inayat Khan). In verband met het overlijden van Johannes Witteveen zonden wij vanochtend de Verwondering uit 2015 met hem uit. Klik op de foto om de uitzending terug te zien:
  3 weken geleden 2
  Een prachtig interview met de heer Witteveen: “Elke ademtocht is een zegen van de Geest”. Johan Witteveen is overigens ook één van de eerste (1982) laureaten van de Four Freedoms: https://www.fourfreedoms.nl/
  3 weken geleden 1
  Wauw, wat een mooi mens. Ik ben blij dat ik dit gesprek vandaag heb mogen zien. Ik ga het nog eens bekijken, beluisteren. Prachtig hoopvol! Dank! R.I.P. Johan Witteveen
  3 weken geleden 1
  Wat een wijs,integer en liefdevol mens was hij.
  Zo rustig, vergevend en vertrouwend.
  Een zegen voor velen.
  3 weken geleden 1
  Mooie,wijze man
  Dat wij iets van hem kunnen oppakken van zijn liefdesstroom en kracht, gun ik ons allen en mezelf
  Dank voor gesprek.
  3 weken geleden 1
  Dat Johannes 97 jaar mocht worden is volgens mij, omdat hij ons zoveel kon leren over een harmonieus leven hier en na de aardse dood. Dank dank dank!
  3 weken geleden
  prachtig.....
  3 weken geleden
  Liet Johan Witteveen zélf ook een boek of publicaties na over het Soefisme ? In deze aflevering verwijst hij naar 'De Gatha's van Inayat Khan, van wie ik enkel De Alchemie van het Geluk las .. aanbevelingen misschien ?
  3 weken geleden 1
  Danielle De Rechter hij heeft twee boeken uitgebracht zover ik weet over soefisme . Tot de Ene en Universeel soefisme
  3 weken geleden
  Toos Duran Bedankt, ik ga op zoek ..
 • 3 weken geleden door

  Afgelopen dinsdag overleed oud-minister van Financiën Johannes Witteveen. Hij was aanhanger van de mystieke Soefi Beweging. In 2015 sprak Annemiek Schrijver met hem in De Verwondering over het verlies van zijn zoon Willem, Eerste Kamerlid voor de PvdA, die in 2014 samen met vrouw en dochter om het leven kwam bij de vliegramp met de MH17.
  Kijk komende zondag naar De Verwondering, om 8.25 uur op NPO 2.
  3 weken geleden 9
  Mijn grote held en inspirator! Inderdaad een wijze en beminnelijke man. Hij brengt nu kracht, liefde en licht in ieders hart die hem dierbaar is. ❤️
  3 weken geleden 9
  Centrum Universeel Soefisme Hilversum is dankbaar voor de regelmatige aandacht die er voor hem getoond is in jouw immer inspirerende uitzendingen🙏
  3 weken geleden 8
  Wijze en beminnelijke man! Ik heb destijds de uitzending gezien en was diep onder de indruk van hoe hij de grote verliezen in zijn leven droeg!
  3 weken geleden 1
  Prachtige uitzending!Johannes Witteveen las een mooie tekst over vergeving.Is het mogelijk deze op deze FB-pagina te plaatsen?Dank alvast.
  3 weken geleden
  💜
  3 weken geleden
  great spirit....🙏❗️
  3 weken geleden
  Tja en een paar dagen voor zijn overlijden een indringend interview in de Volkskrant. Zijn boek ligt binnen handbereik.
  3 weken geleden
  Hij straalde Liefde uit. Voor iedereen. Die Liefde blijft.
  3 weken geleden
  Geweldig mens!

 • 3 weken geleden door

  Oud-minister van Financiën Johan Witteveen is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden. Hij was aanhanger van de mystieke Soefi Beweging. Annemiek sprak hem regelmatig, ondermeer in De Verwondering (2015).
  3 weken geleden 8
  Ach...deze week nog een mooi interview gelezen in de Volkskrant over de zin van het leven...hij gaf aan dat hij het leven nog prettig vond, maar kennelijk is de dood ineens langs gekomen...rust in vrede goed mens...
  3 weken geleden 6
  Een onvergetelijk mens, wijs en een voorbeeld voor velen...
  3 weken geleden 2
  Een oude wijze ziel is heengegaan .. innige deelneming.
  3 weken geleden 2
  Een mooi mens! Dat zijn lichaam moge rusten en zijn ziel mag reizen in vrede!
  3 weken geleden 1
  Inspirerende man.
  3 weken geleden 1
  Inspirerend wijs mens.
  3 weken geleden
  🙏❤
  3 weken geleden
  Rust zacht en gaat voort!
  3 weken geleden
  Luister met je hart Geweldig ontroerend en inspirerend
  3 weken geleden
  Bijzonder mooi en fijn mens
 • 3 weken geleden door

  Hoe kan ik de leeftijd leven die ik heb? 🍀Annemiek Schrijver stelt deze levensvraag aan pastor Marinus van den Berg. Een hint: 'zelfverwachting'. Wat vindt u?
  3 weken geleden 1
  Zelfverwachting is een blik in de toekomst. Leef bij het heden en doe datgene wat je gelukkig maakt.
  3 weken geleden
  Prachtig ,Marinus van de Berg heeft veel betekend voor veel verpleeghuis bewoners en familie, mooi om te horen dat hij zijn werk niet mist maar letterlijk en figuurlijk weer andere mensen tegenkomt , hoop dat hij zijn ervaringen over het wel en wee van het ouder worden vaker wil delen , het is een wijs mens
  3 weken geleden
  Mooie vraag voor jou Wil? (Ik bedoel dit oprecht, niet als grap.)
  3 weken geleden
  Ik loop Mijn pad, iedere dag nieuwe gesprekken, mensen, vraag mij niet meer veel af, maar verwonder mij meer.
  3 dagen geleden
  ....Ik val in de categorie “oudere jongere”. Met 62 jaar stamp ik nog steeds lustig door het leven. Wel vind ik het heel belangrijk om te zeggen dat, veel meer dan toen ik nog 25 was, ik me mijn, en daarmee de menselijke, kwetsbaarheid realiseer. Het idee dat een levensdag niet zomaar vanzelfsprekend is, sluist je naar intenser, bewuster leven. En laat je ook minder zwaartillend zijn, de juiste proporties zien en meer te genieten van het leven. Tot slot; ik wil in mijn grafkist een leeslampje en een stapeltje Donald Ducks....
  18 uur geleden NCRV De Verwondering 1
  Harry Hoogenkamp 😘
  13 uur geleden
  ❤️
 • 3 weken geleden door

  Een kersverse column van onze presentatette Annemiek Schrijver: "Een besef dat ik al jaren heb dringt nu pas volledig tot me door: bezit is datgene wat op weg is naar een ander." Klik op haar foto om de column uit de NCRV-gids te lezen:
  3 weken geleden 2
  Maar behalve gadeslager ben je ook - zoal hij blijkbaar - spoorzoeker. Wonderlijk mooie combinatie. Heb je dat aan en van hem geleerd? Wat een mooie omschrijving van vriendschap.
  3 weken geleden
  Leo De Jong ja wij waren me er eentje 😄. Hij is 89 geworden. Beetje jong vind ik zelf.
  3 weken geleden
  Ja, afscheid is altijd te vroeg en de vriend(in) is dan te jong weggegaan.. Want wat zou er allemaal nog mogelijk zijn geweest? Ook die mijmering hoort bij bitter-zoete herinneringen. Ik weet erover mee te zwijgen.
  3 weken geleden 2
  Daarom geef ik vaak een bezit weg bij leven en welzijn . Dan zIe ik een blij gezicht en komt er geen geruzie over.
  3 weken geleden 1
  Alweer mooi Annemiek . 💌
  3 weken geleden
  Prachtig.
  3 weken geleden
  Mooi,boekje schrijverettes ,ook zo mooi!!
  3 weken geleden
  Mijn eerste gedachte bij Gadeslager was: huh, wat voor 'n slager? Maar nu weet ik het, je kunt daar ook 'blikken' krijgen....😎
  3 weken geleden
  Hioi Annsmieke. Ik heb veel grote bewonderaar van je.
  Graag wil ik mijn verhaal aan je vertellen.
  Niet op facebook.
  Bel me maar 0631785534. Groet JJ.
  3 weken geleden
  Goed om te lezen. En te onthouden wat bezit in wezen is.
  3 weken geleden
  Bij gadeslager had ik ook de associatie van gade (echtgenote) en slager...dat wist is eigenlijk niet. Ik dacht ook aan slaan. Het werkwoord is gadeslaan. Je vrouw slaan? 😉. Sorry voor deze warrige reactie. Wat iets al niet op kan roepen.

 • 4 weken geleden door

  Zij stond op uit de angst die haar met de paplepel is ingegoten. Hoe en waar vindt ze vertrouwen in het leven? Bekijk een speciale Paasverwondering met als gast: Eva Durlacher:
  4 weken geleden 2
  Ik vond de opmerking van Eva Durlacher of was jij het Annemiek Schrijver ? ' Het kleine gebaar ' wat zo belangrijk kan zijn, zo mooi...En dacht ook aan de verhalen mijn ouders over hun belevingen in de Tweede Wereldoorlog, ben ik dan ook belast ? Nee,dat niet, maar begrijp wel hun levensinstelling en beslissingen voor zichzelf en t.a.v. hun kinderen.Een programma waard , denk ik, met ' Babyboomers '.
  3 weken geleden 1
  mooi mens
  3 weken geleden 1
  Zij heeft me zo ontroerd.
  En het stukje over vertrouwen kwam zo binnen. En haar tranen. Zij dus.
  4 weken geleden 1
  Wat een prachtige uitzending weer! Het ontroerde me hoe Eva zich kon laten raken; “dit is iemand die thuis is in haar eigen kwetsbaarheid”, dacht ik; “en niet bang is het te laten zien”, dacht ik er achteraan. Dank! 🙏🏻❤️🙏🏻
  3 weken geleden 1
  Prachtig!
  4 weken geleden 1
  Net gezien.
  Zo belasten ouders (onbedoeld) hun kinderen met de last die zijzèlf te dragen kregen.
  3 weken geleden 1
  Indrukwekkend ...... dank jullie wel, Eva en Annemiek, voor dit bijzondere gesprek 🙏
  4 weken geleden 1
  Ik vond het interview met Eva Durlacher zeer inspirerend!
  4 weken geleden 1
  Geweldig interview!
  3 weken geleden
  Ontroerd en tranen door dit bijzondere interview. Heel herkenbaar...
 • 4 weken geleden door

  'Wat er ook in je leven gebeurt, dat je de uitnodiging blijft voelen dat een mens bedoeld is om te bestaan en te leven'. Bekijk de indrukwekkende uitzending met Ebi Wassenaar terug door op haar foto te klikken. Gezegende Paasdagen!
  4 weken geleden 6
  Wat een prachtig mens. Haar authenticiteit die ze benoemde, voor, tijdens de aanslag en nu...Die kern, die zo telde. Vond haar heel krachtig in haar rust en helderheid, een jaar is eigenlijk zo'n korte tijd..
  Je dader het goede toewensen, niet doordrenkt zijn met rancune, wetende dat het zijn doel was om je om te brengen.. Mooi♥️🙏Zo blijf je geen slachtoffer maar ontstijgt je het harde en negatieve. Omarm je en aanvaard je... Respect.
  4 weken geleden 5
  Prachtige uitzending, de ware boodschap van Pasen..niet de harde krachten maar de zachte krachten zullen overwinnen...
  4 weken geleden 2
  Wat een mooi mens!
  4 weken geleden 1
  🙏🏻
  4 weken geleden 1
  Zojuist teruggekeken, het heeft mij diep geraakt. Wat een mooi mens, een voorbeeld💕
  3 weken geleden 1
  Vol be/verwondering heb ik naar deze bijzondere vrouw geluisterd 🙏💗
  3 weken geleden 1
  Verslag van wat ik zag in liefde voor alle betrokkenen
  3 weken geleden 1
  Ontroerend. Alleen liefde overwint🌷
  4 weken geleden 1
  Mooie uitzending, en wat een prachtige vrouw die zo veel moed, geloof, zelfvertouwen en compassie laat zien en als een overwinnaar uit de aanslag komt i.p.v een slachtoffer!
  2 weken geleden
  Net gekeken waren alle mensen als deze vrouw was er nooit meer oorlog.
 • 4 weken geleden door

  Het is Stille Zaterdag. Vanavond ontsteken we het Paaslicht vanuit Nijkleaster Jorwert. Doe jij ook mee? Kijk om 22.00 uur naar de stream op deze pagina.
  4 weken geleden
  🕯🙏🧘‍♀️🕊 <3
  3 weken geleden
  Wat een mooie viering,!
  4 weken geleden
  Om deze dienst weer te kunnen zien was mooi dat het licht mag schijnen 🙏🙏
  3 weken geleden
  Mooie Paasviering, bedankt.
  4 weken geleden
  Ja ik kijk een heel mooi lied
  4 weken geleden
  Inspirerende Paasgedachte wens ik iedereen groet uit Oldenzaal Twente
  4 weken geleden
  Hartelijke groet Carien CM Twaalfhoven
  4 weken geleden
  Geweldig deze dienst nog een keer te kunnen volgen wel bedankt
  3 weken geleden
  Diep geroerd
  4 weken geleden
  De terugkeer van het Licht!
  Zo'n mooie symboliek!
  Dat Licht wens ik iedereen toe!
  Mooie Paasdagen!
 • 4 weken geleden door

  Drie prachtige Paasuitzendingen van NCRV De Verwondering:
  Ebi Wassenaar, Eerste Paasdag om 08.25 uur op NPO 2.
  Eva Durlacher, Eerste Paasdag om 23.20 uur op NPO 2
  De Verwondering Paasviering vanuit Nijkleaster Jorwert, Tweede Paasdag om 08.00 uur op NPO 2.
  4 weken geleden 1
  Zojuist teruggekeken, het heeft mij diep geraakt. Wat een mooi mens, een voorbeeld💕
  4 weken geleden 1
  Zeer aangrijpend... Ebi Wassenaar...ik BEWONDER jou...bovenmenselijk...hoe jij nu jouw leven leidt en lijdt t.o.v. jouw moordenaar... Ik gedenk je in mijn dagelijks gebed, omkracht en moed...In de uitzending, heb je een gedicht gelezen "dag mens..."Is het mogelijk, dat ik de tekst ervan zou mogen ontvangen aub? Dank! van harte! eliane.buysse@telenet.be 🌈❤️
  3 weken geleden NCRV De Verwondering
  Dag mens, zei het kind, vertel me over liefde.
  Liefde, zei de mens
  Is opdracht en zegen
  Het hoogste het diepste
  Doorschitterd bestaan Colet van der Ven
  4 weken geleden 1
  Vanmorgen de Paasviering gezien. Een bemoedigende dienst voor mij althans.🙏
  4 weken geleden 1
  Prachtig🕯
  4 weken geleden 1
  Ik vond het interview met Eva Dürlacher zeer inspirerend!
  4 weken geleden 1
  Ik ga het terugzien
  4 weken geleden 1
  Ebi Wassenaar zojuist ik viel per ongeluk in het programma, bedankt dat ik een inkijkje mocht krijgen. Heel indrukwekkend
  3 weken geleden
  Met tranen in mijn ogen naar het prachtige interview met Eva Durlacher gekeken!!
  4 weken geleden
  K ga kijken morgenvroeg !
 • 1 maand geleden door

  Machteloze liefde. Een korte Goede Vrijdag-gedachte van priester Leo De Jong over de vrouwen bij het kruis.
  1 maand geleden 3
  Zou de preek openbaar gemaakt kunnen worden? De preek over Goede Vrijdag.
  1 maand geleden
  ja, hoor. Zeg maar hoe je deze tekst kunt ontvangen..
  1 maand geleden
  Leo Raph. A. de Jong o.p.
  1 maand geleden
  Ik zou hem ook graag helemaal willen lezen.
  1 maand geleden
  Leo De Jong
  Ik heb u een PB gestuurd 🙏
  4 weken geleden
  Marlie Maessen Maar ik heb niets ontvangen. Meld je op mijn e-mail-adres: dejongla@hotmail.com Leo de Jong.
  1 maand geleden 3
  De machteloosheid van de liefde ... zo aangrijpend van alle tijden.
  3 weken geleden
  Anita Poolman mooi gevonden!!
  4 weken geleden 1
  🙏🏻
  1 maand geleden 1
  Prachtig gezegd
  1 maand geleden 1
  De machteloosheid van de liefde 💜

 
   « Producties overzicht

Twitter