Annemiek Schrijver

werkt bij de KRO-NCRV. Daar presenteert ze De Verwondering op NPO 2, zondag van 08:30 – 09:00. Annemiek maakt regelmatig Podcast De Verwondering.
Verder presenteert ze Mijn Pelgrimspad op NPO2.
Ook is ze hoofdredacteur van het tijdschrift De Verwondering.

Annemiek kan het interviewen niet laten. Daarin laat ze zich graag leiden door de inspirerende tip van kerkvader Augustinus: ‘Eert in elkander God.’

Na haar conservatoriumopleiding ging Annemiek aan de slag bij Radio 4. Al gauw maakte ze ook talloze afleveringen voor Damokles, de radio-documentaireserie van de KRO. Met haar ‘Vrouwenvluchtheuvel’ won ze daar de ADO-Mediaprijs. Tevens presenteerde ze NCRV-radioprogramma’s als Plein Publiek, Muziek Vandaag, Volgspot, Passie en Nachtlicht. Haar televisieloopbaan begon met de reeks Copyright Mens. Daarna presenteerde ze voor de IKON o.a. Het Vermoeden, IKON-live, Alziend Oog en De Nachtzoen. Ook schreef ze diverse boeken, waaronder Rachab, Verlicht mijn nacht, Mijmeringen van een stadse pelgrim, Ik geloof het wel, Verlicht en verlost, Van het padje, Lekenpraat. Momenteel is ze columniste voor de NCRV-gids.

Haar huidige producties kun je hier vinden