Ontroerend

Op bovenstaande beelden is het prachtige weerzien te zien tussen gorilla’s en Tansy Aspinall. Tansy is de oudste dochter van natuurbeschermer Damian Aspinall. Toen het meisje nog maar 18 maanden oud was fotografeerde hij haar in de buurt van gorilla’s. Twaalf jaar nadat de gorilla’s zijn teruggekeerd in het wild besloten Damian en Tansy hun oude vrienden op te zoeken.

Djala en Bims

Djala en Bims leefden lange tijd in het Aspinall Howlett Wild Animal Park in Kent. Twaalf jaar geleden keerden de dieren terug in het wild. Op de beelden is te zien dat Damian als eerste op de gorilla’s afstapt. Wanneer hij alles veilig acht, besluit hij Tansy erbij te roepen. Wat volgt zijn prachtige beelden: Tansy en Djala omhelzen elkaar, wat bijzonder is gezien het feit dat het liefst 12 jaar geleden is dat ze elkaar voor het laatst zagen.

De hereniging vond zo’n vier maanden geleden plaats in het regenwoud in Gabon toen vader en dochter met een klein bootje de jungle introkken in een poging Djala en Bims te vinden. Al na een paar uur gaven de gorilla’s gehoor geven aan de roep van Damian. Ondanks dat ze al jaren geen menselijke vrienden meer hadden gehad, werden Damian en Tansy hartelijk ontvangen door de inmiddels volwassen geworden gorilla’s.

Herinneringen

De 25-jarige Tansy, nu juwelierdesigner, weet niets meer van haar eerste ontmoeting met de gorilla, maar ze herinnert zich nog maar al te goed hoe ze altijd speelde met Djala en Bims. ‘’Mijn zus Claire en ik speelden vaak met Djala en Bims en soms ook met andere gorilla’s. Ik vond het heerlijk in hun buurt te zijn, maar deze twee waren heel speciaal voor ons, ze waren als familie’’, vertelt ze.

‘’Toen we vertrokken om hen weer op te gaan zoeken was ik wel wat bang, omdat ik niet wist of ze me na al die tijd nog zouden herinneren, of dat ze misschien gehard waren door het leven in het wild en daardoor mogelijk gevaarlijk waren’’, vervolgt Tansy. ‘’Dus het was geweldig te zien dat ze me niet alleen kenden, maar dat ze me ook zo vriendelijk aankeken waardoor ik me direct veilig en gerustgesteld voelde. Ik heb geen moment angst gevoel. Ze gingen wat wilder om met mijn vader, maar voor mij waren ze heel lief.’’

Klik hier om de video af te spelen

(Bron: Metro)

 
   « Artikelen overzicht